Enthousiaste reacties deelnemers mega sing-a-long vragen om een vervolg

Ernst Daniël Smid en Femke Bruls
Ernst Daniël Smid en Femke Bruls
Foto: De Domijnen / Ermindo Armino

De sing-a-long met Ernst Daniël Smid die afgelopen zaterdagavond plaatsvond op de Markt in Sittard krijgt komend jaar mogelijk een vervolg.

Het community-singing evenement werd bedacht door Servé Hermans en Michel Sluysmans van Toneelgroep Maastricht, die dit jaar als cultureel intendanten van De Domijnen fungeren. Zij hadden in februari een droom om duizenden mensen op de Markt bij elkaar te brengen en samen te laten zingen. Een betere verbroedering is er namelijk niet.

Burgemeester Sjraar Cox geeft het startsein voor de Mega Sing-a-Long – Foto: De Domijnen / Ermindo Armino

De sing-a-long is onderdeel van het themajaar ‘Paspoort niet nodig’ waarin letterlijk en figuurlijk grenzen worden geslecht. In dit geval de grenzen tussen professionele muzikanten en amateurs, maar ook tussen mensen in de Euregio. Immers de licht klassieke liederen die werden gezongen verbroederen als niets anders.

De reacties van zowel het publiek als van de deelnemers waren unaniem enthousiast. Dit verdient navolging was het veelgehoorde commentaar. De sing-a-long was de afsluiting van de opening van het culturele jaar in Sittard-Geleen. Directeur-bestuurder Tom de Rooij van De Domijnen voelt veel voor een continuering van de sing-a-long. Volgens hem was het duidelijk “dat we een snaar geraakt hebben door de enthousiaste inzet van velen. We gaan kijken hoe we een dergelijk evenement zouden kunnen continueren. Zo’n eerste keer is altijd moeilijk en we gaan nu evalueren met het oog op een mogelijk vervolg”.

Peter Schurkens – Foto: De Domijnen / Ermindo Armino

Ook voor de drie amateurtalenten uit de regio was het een prachtige avond. Noëlle Hendrix uit Geleen zong ‘I dreamed a dream’ en maakt daarmee haar eigen droom waar. Femke Bruls uit Maastricht zong een prachtige en liefdevolle ‘Pastorale’ in duet met Ernst Daniel Smid. En Peter Schurkens uit Sittard vertolkte als een echte heldentenor het imposante ‘Nessun Dorma’ van Puccini uit de opera ‘Turandot’. Hij deed dit zo overtuigend dat zijn vertolking de toegift van de avond werd.

Ook fanfare Concordia uit Ittervoort, die al vaker Nederlandse artiesten begeleidde, liet zich niet onbetuigd en kreeg de markt aan het sjoenkelen op de klanken van de ‘Second Waltz’. De hoofdrol was weggelegd voor bariton Ernst Daniël Smid. Hij leidde het publiek op zijn innemende wijze door de avond, die spontaan werd geopend met het Limburgs volkslied en afgesloten met een prachtige vertolking van ’24 rozen’ van Toon Hermans.

Cookieinstellingen