Wegverbreding A2 Het Vonderen-Kerensheide: wist u dat…

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De verbreding van de A2 tussen de knooppunten Kerensheide bij Geleen en Het Vonderen bij Echt is een omvangrijk project waar het nodige bij komt kijken.

Hieronder een aantal wetenswaardighen die Rijkswaterstaat voor u op een rijtje heeft gezet.

Wist u dat …

  • de verbreding van de weg geen simpele kwestie is van ‘aan beide zijden een stukje weg erbij’? Op delen van de A2 schuift de weg in zijn geheel op naar het oosten of naar het westen, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Er vindt een zogeheten ‘asverschuiving’ plaats.
  • het noodzakelijk is om bestaande tunnels en viaducten aan te passen? Elf verbindingen worden gesloopt en opnieuw aangelegd, twee verbindingen (Maasbaan en Holtum) komen niet terug en worden vervangen door een alternatieve route en vier verbindingen zijn eerder al verbreed en passen zoals ze nu zijn in het nieuwe wegontwerp.
  • dankzij twee natuurprojecten de barrièrewerking van de A2 voor dieren vermindert en hun leefomgeving verbetert?
  • er, daar waar mogelijk, een zogeheten Parkway komt: een 15 meter brede groenzone aan weerszijden van de A2?
  • een buurtenplatform, bestaande uit vertegenwoordigers uit de wijken langs het tracé, actief betrokken is bij het project?

Informatiebijeenkomsten

Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom op de informatiebijeenkomsten over de verbreding van de A2 tussen knooppunten Het Vonderen en Kerensheide. Deze zijn op dinsdag 26 september in de Roosterhoeve in Roosteren (Hoekstraat 29) en woensdag 27 september in MFC Berg aan de Maas (Bergerweg 1 in Berg aan de Maas).

Tussen 18:00 uur en 20:30 uur kunt u er op elk gewenst moment binnenlopen. Er wordt meer informatie gegeven over verschillende thema’s zoals geluid en lucht, natuur, water en vastgoed. Ook is er de mogelijkheid om deze avond mondeling een zienswijze in te dienen.

Cookieinstellingen