Han van Mourik finalist verkiezing Consul van de Verdraagzaamheid 2017

Han van Mourik, initiatiefnemer Culturen-Doe-Groep
Han van Mourik, initiatiefnemer Culturen-Doe-Groep
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Sittardenaar Han van Mourik is in de derde voorronde van de Verkiezing Consul van de Verdraagzaamheid als winnaar uit de bus gekomen.

Hij staat in oktober met vier andere kandidaten voor deze eretitel in de finale.

Deze verkiezing wordt georganiseerd door de stichting Paleis van de Verdraagzaamheid die zich als doel heeft gesteld om de verdraagzaamheid te bevorderen. Zij doet dit onder andere door initiatieven die de verdraagzaamheid bevorderen voor het voetlicht te brengen. Bij deze verkiezing en bij de verkiezing van het Consulaat van de Verdraagzaamheid is het publiek de jury. De verkiezing van de Ambassadeur en de Ambassade van de Verdraagzaamheid is aan een vakjury.

Van Mourik dankt zijn nominatie voor de verkiezing van Consul van de Verdraagzaamheid aan zijn inititiatief voor de Culturen-Doegroep, waarmee hij mensen uit alle culturen wil samenbrengen zodat ze elkaar beter begrijpen en vooral ook om hen aan te zetten om mee te doen aan de Nederlandse samenleving.

» Culturen-Doe-Groep nieuw initiatief in Sittard-Geleen

De finale verkiezing wordt gehouden in oktober. Het publiek kan dan een maand lang stemmen op een van de vijf finalisten.

Cookieinstellingen