Regelmatig auto’s opengebroken bij Algemene Begraafplaats Sittard

Foto: FB J. van Daal

Het is al de nodige bezoekers van de Algemene Begraafplaats aan de Lahrstraat in Sittard overkomen dat zij bij terugkomst op de parkeerplaats werden geconfronteerd met een stukgeslagen zijruit van hun auto en diefstal van hun spullen.

Een van de slachtoffers zegt dat de dief zich verplaatst in een grijze Opel Vectra en dat het signalement van de vermoedelijke dader is doorgegeven aan de politie. “En die zegt dat ze er niets mee doen. Waarom zou je dan nog überhaupt moeite doen om aangifte te doen? Het is dat het moet voor de verzekering, maar daar houdt het dan ook mee op.”

Volgens datzelfde slachtoffer – afgelopen zaterdag was hij naar het kerkhof geweest om het graf van zijn ouders te verzorgen, om bij terugkeer vast te stellen dat meerdere auto’s, waaronder die van hemzelf, waren opengebroken – wist een van de mensen die op het kerkhof werkt te melden dat er bijna wekelijks auto’s worden opengebroken. “Het is er schering en inslag”.

Bent u zelf slachtoffer geweest van een autokraak op de parkeerplaats van de Algemene Begraafplaats aan de Lahrstraat in Sittard? Laat het ons dan even weten wanneer dat was via [email protected].

Cookieinstellingen