Vluchters rammen politieauto en botsen tegen een boom

Foto: © Anke Hendrix

Een politie-achtervolging in Maastricht eindigde afgelopen nacht met een crash van de vluchters en de arrestatie van de twee inzittenden: een man uit Heerlen en een uit Geleen.

De twee vielen rond middernacht op toen ze met hun auto met een te hoge snelheid over de Noorderbrug in Maastricht reden. Bij een verkeerslicht werd de bestuurder gesommeerd om aan de kant te gaan voor een controle. De bestuurder had andere plannen en ging er vervolgens met zeer hoge snelheid vandoor.

Bij de achtervolging over de Prins Bisschopsingel en de Hertogsingel probeerde de vluchtende automobilist de naast hem rijdende politieauto tot tweemaal toe te rammen en van de weg te drukken. Toen de politie de vluchtauto op de Hertogsingel van achteren aantikte raakte de vluchter in een slip om vervolgens tegen een boom te botsen, waardoor de auto op een zijkant belandde. De twee inzittenden probeerden vervolgens te voet te vluchten, maar werden al snel ingerekend. Bij de achtervolging vielen geen gewonden, de auto is in beslag genomen.

De vluchtauto werd bestuurd door een 24-jarige inwoner van Heerlen. De man bleek geen rijbewijs te hebben en had bovendien gedronken (1,5 promille). Verder had hij een kleine hoeveelheid amfetamine bij zich. Bovendien heeft hij met zijn gedrag de schorsende voorwaarden van een lopende strafzaak overtreden en stond er nog een betaling open van 1500 euro of 12 dagen vervangende hechtenis. De bijrijder, een 26-jarige man uit Geleen, werd door de politie gezocht voor diefstal.

Cookieinstellingen