VSV brengt boekje uit over voormalig klooster Sint Agnetenberg

Achterzijde klooster met waldoorgang naar tuin.
Achterzijde klooster met waldoorgang naar tuin.
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op 6 oktober 2017 is het 160 jaar geleden dat zuster Seraphine met zes medezusters uit Maastricht naar Sittard kwam om hier de zorg voor wezen, ouden van dagen en zieken op zich te nemen.

Zij konden hun intrek nemen in klooster Sint-Agnetenberg, gebouwd door de dominicanessen die het complex in 1802 op last van de Fransen hadden moeten verlaten.

De Liefdezusters van het Kostbaar Bloed hebben het klooster tot medio 2015 bewoond. In die anderhalve eeuw hebben de zusters heel veel betekend voor de zorg en het onderwijs in Sittard.

Daarom heeft de Vereniging Sittards Verleden (VSV) besloten daar breder aandacht aan te besteden. Dat gebeurt door in de door de vereniging uitgegeven serie boekjes het vierde helemaal te wijden aan de geschiedenis van het klooster en zijn bewoonsters.

Het eerste exemplaar van het boekje Sint-Agnetenberg, erfenis van bijna vier eeuwen bloeiende kloostergemeenschappen wordt op vrijdagmiddag 6 oktober 2017 in de voormalige kapel van het klooster door VSV-voorzitter Frank Keysers aangeboden aan de Liefdezusters van het Kostbaar Bloed.

Cookieinstellingen