Aanhouding voorzitter en secretaris Al Houda Moskee Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Voorzitter Stefan Z. en secretaris Laarbi A. van de Geleense moskee Al Houda zijn dinsdag gearresteerd in het politiebureau van Venlo.

Het Openbaar Ministerie (OM) maakte bekend dat de twee verdachten zich dinsdag zelf hebben gemeld, na een verzoek daartoe van de politie.

De secretaris en tevens vice-voorzitter van de moskee wordt verdacht van witwassen, deelname aan een criminele organisatie met terroristisch oogmerk, het werven voor de gewapende strijd en financiering van terrorisme. De man is tevens voorzitter van de Stichting Babycare in Geleen. De voorzitter wordt alleen verdacht van witwassen.

De aanhoudingen houden verband met een grote actie in februari van dit jaar, waarbij politie, FIOD, Marechaussee en Defensie onder meer een inval deed bij de Al Houda moskee en bij de stichting Babycare. De actie was onderdeel van een langlopend onderzoek naar mogelijke witwaspraktijken bij de Stichting Islamitisch Centrum Westelijke Mijnstreek en Stichting Babycare. Beide stichtingen zijn gelieerd aan de Al Houda moskee.

Cookieinstellingen