De Domijnen exposeert werk Harry Peerboom in Ophovenermolen

Kunstenaar Harry Peerboom en Grootvorst Fernao I en Grootvorst Harie I
Kunstenaar Harry Peerboom en Grootvorst Fernao I en Grootvorst Harie I
Foto: Thuur Rooden

Afgelopen zaterdag 11 november werd in het molengedeelte van de Ophovenermolen – De Vief Heringe – de eerste pop-up expositie van museum De Domijnen Historie & Archeologie geopend.

Voor Museum De Domijnen is deze expositie de eerste in een reeks pop-up tentoonstellingen in de stad, omdat het museum aan de Kapittelstraat wordt verbouwd. De ingang van de expositie is via café-restaurant De Vief Heringe, Molenweg 56, Sittard.

Dit jaar bestaat carnavalsvereniging De Haverbüle van Munstergeleen 6×11 jaar. Onder het thema: Eige Wies wordt dit carnavaleske jubileum gevierd met allerlei activiteiten, waaronder dus de op de elfde-van-de-elfde geopende expositie met werk van kunstenaar Harry Peerboom. De opening werd verricht door conservator van De Domijnen Kitty Jansen, in het bijzijn van Fernao Schmeits, Grootvorst van de Marotte en Vasteloavesvruntj van de Haverbüle, zijn collega Grootvorst Harry Vanderbroeck en de kunstenaar zelf.

Kitty Jansen opent de expositie

Te zien is een selectie van kleurrijke schilderijen en andere attributen omtrent carnaval. Harry Peerboom is beeldend kunstenaar, ontwerper, tekenaar en schilder. Als getogen Gaarekieker uit Gulpen, wonend in Schinnen is Harry al ruim 25 jaar lid van de V.V. de Haverbüle in Munstergelaen. Zijn expo is verdeeld over twee verdiepingen en toont een doorlopend proces van ontwerp tot resultaat aan de hand van tekeningen van Cd-hoes en medaille tot schilderij van acryl op hout of op linnen. Begin januari vindt er nog een aanvulling plaats met materiaal van de Marotte.

De Vief Heringe

Voor Museum De Domijnen is deze expo de eerste in een reeks pop-up tentoonstellingen in de stad, omdat het museum aan de Kapittelstraat wordt verbouwd. De ingang van de expositie is via café-restaurant De Vief Heringe, Molenweg 56, Sittard.

Lezing

In de tuinzaal van De Vief Heringe wordt op donderdag 1 februari om 19:11 uur een lezing gehouden door Kitty Jansen-Rompen met als titel: ‘Jedere gek is angesj’.

Openingstijden van de expositie: woensdag tot en met zaterdag van 13:00-17:00 uur en op zondag van 11:00-17:00 uur. De expositie is gesloten van 23 december tot en met 3 januari. De toegang is gratis.

domijnen
Mie vastelaoveslaeve – Foto: © Jeannette Bemelmans
Cookieinstellingen