Jeugd met plezier op de fiets op wielerbaan Geleen

Foto: © Gerrie Tossings

Iedere zondagochtend worden op Wielerbaan Geleen vanaf 10:00 uur gratis fietstrainingen gegeven voor kinderen vanaf 4 tot en met 15 jaar.

Doel van deze trainingen is om de jeugd aan het fietsen te krijgen en kennis te laten maken met een echte wielerbaan. De Fidus Jeugd Cup – zo heten de trainingen deze winter -kent twee onderdelen. Short Cycling en de fietsbehendigheidstraining Draai & Keer Race.

Trainer Ad Wijnands neemt het onderdeel Short Cycling voor zijn rekening. Dit is een nieuwe vorm van fietsen die lijkt op het langebaanschaatsen. Binnen Short Cycling draait alles om spanning, actie en spektakel.

Baancommissaris Michel van Dijke geeft met de Bidon Draai & Keer Race fietsbehendigheidsles aan kinderen vanaf 4 jaar op fietsjes met of zonder zijwielen.

Van Dijke: “We laten de kinderen op hun eigen fiets om pionnen heen en op obstakels fietsen. We maken een treintje en fietsen zo een keer het vlakke gedeelte van de wielerbaan rond. Aan het eind sprinten de allerkleinsten voor de eer. Want punten verdien je hier niet door te winnen maar door er gewoon te zijn. Ook komen er geregeld speciale gasten. Zo moesten de kinderen een keer op hun fiets de mooie grote zeepbellen vangen die Tim Bubbles maakte. Of kwamen Bjorn Demas en Hans Bodelier op hun tandem en kon iedereen vragen stellen. Aanstaande zondag 26 november komt Erik Vaasen met zijn handbike op bezoek. Na de wekelijkse fietsoefeningen laat Erik zien hoe hij fietst. Hij gaat er ook voor zorgen dat er een tweede handbike bij is (met een rollenbank) zodat de kinderen zelf ook kunnen ervaren hoe een handbike functioneert. En zondag 3 december komt Fiets Piet langs!”

Kortom fietsen en plezier maken gaan goed samen. “De kinderen stralen gewoon tijdens de trainingen.” Van Dijke voegt eraan toe dat deze jeugdtrainingen mede mogelijk zijn gemaakt door Limburg Cycling. Deze club heeft jeugdfietsen namelijk hoog in het vaandel staan. Meedoen is gratis, er wordt wel geadviseerd om de website in de gaten te houden, want bij slecht weer kan de training worden geannuleerd.

Kijk op www.stichtingwielerbaangeleen.com

Cookieinstellingen