Kamer wil snel debat over vuurwerkrapport

Foto: Pixabay CC0

De Tweede Kamer wil snel met minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) praten over het advies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid om vuurpijlen en knalvuurwerk te verbieden.

CDA-Kamerlid Chris van Dam zegt op Twitter: “Dit stevige rapport verplicht ons tot discussie over onze viering van oud en nieuw. Ondanks omvangrijke overheidsinzet: blijvend grote onveiligheid. Snel debat met minister! En vooral: keihard inzetten op bestrijden zwaar illegaal vuurwerk”.

Ook Arno Rutte (VVD) wijst erop dat de risico’s van vuurwerk met de jaarwisseling groot zijn. “Serieus mee aan de slag gaan om veiligheid te vergroten”, zegt hij op Twitter. Maar met een vuurwerkverbod wordt wel de meerderheid die van legaal vuurwerk geniet de dupe van de idioten die met vuurwerk terroriseren, voegt hij er aan toe.

GroenLinks wil al lang geen vuurwerk meer. Ook Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren vindt dat “we nu echt moeten stoppen” met vuurwerk, gezien de risico’s en de schade. Hij heeft een debat aangevraagd over het rapport van de OVV.

Cookieinstellingen