Kerstmarkt Broekstraat Sittard weer zeer druk bezocht

Foto: Harry Heldens

Vrijdagavond organiseerden buurtvereniging Broekstraat, Fanfare St.-Jan Leyenbroek en scouting St.-Jozef hun jaarlijkse kerstmarkt op de Broekstraat.

Ditmaal was de markt op een van de meest schilderachtige straatjes van Sittard – mede vanwege het succes van voorgaande jaren – uitgebreid met de Molenweg tot aan De Vief Heringe. Er waren dus meer kramen dan anders en er stonden ook een aantal foodtrucks. De grote drukte toonde aan dat de uitbreiding van de kerstmarkt geen overbodige zet was.

Zoals dat bij een kerstmarkt hoort waren er tal van muzikale en andere optredens dankzij medewerking van Sound 70, Stevi Events, Blue Corner, Luna Events, Niks Dao, Kerstensemble St. Jan, Kootje Spek kindertheater en Anya Belly Dance. Ook was er een mooi kerstspel door Pergamijn.

En er waren natuurlijk tal van lekkernijen te krijgen die op een kerstmarkt niet mogen ontbreken, zoals wafels, glühwein, warme chocolademelk en erwtensoep. Brouwerij Inbier en Ambrass waren ook aanwezig en presenteerden speciaal voor deze kerstmarkt een exclusief Weizenbier: het Brouksjtaot Sjneewitje. En de Kerstman was er natuurlijk ook.

Brouksjtraot Sjneewitje – weer eens wat anders dan Glühwein. Ook de kerstman vond het lekker.

» meer foto’s

Cookieinstellingen