Zeer geslaagde installatiezitting en prinsenreceptie Marotte

Prins León I slaat de dikke trom bij 'zijn' Philharmonie
Prins León I slaat de dikke trom bij 'zijn' Philharmonie
Foto: De Marotte

Zaterdagavond stond in Sittard de traditionele installatiezitting op het programma. Tijdens een avond vol protocol en heel veel humor werd León Kaminski door vorst Marot Frits I geïnstalleerd als stadsprins León I.

Maar voordat León Kaminski als 87e stadsprins officieel Bart Offermans opvolgde werd laatstgenoemde eerst ‘geplök’. Al zijn eretekenen werden hem ontnomen: de scepter, prinsenveren en steek, ’t Sjlateveugelke en de ketting mit Nonnevot en Vèrke. Vervolgens was het aan de Auw Prinse om de kersverse ex-hoogheid na zijn dankwoord in te lijven. En dat ging zoals altijd met een ronduit hilarische act, waarin behalve de ex-prins en zijn familie ook een aantal actualiteiten op de hak werden genomen, zoals de bezuinigingen in de zorg, de lokale politiek, de banden van de gemeente met China en zelfs de wereldpolitiek. Niemand minder dan Kim Jong-Un verscheen, inclusief grote rode knop ten tonele.

Na de pauze was het aan de prinsenbuurt en de verenigingen waarvan de nieuwe hoogheid lid is om León Kaminski aan het publiek te presenteren. En ook die act was doorspekt met humor en sjaele kal. Uiteindelijk daalde León vanuit de toneeltoren neer en werd hij na de Eid aan ’t Vaenke geïnstalleerd als prins León I.

Zondag werd in het Forum Theater een goed bezochte prinsenreceptie gehouden, waarop naast het gemeentebestuur en veel carnavalsverenigingen uit Sittard-Geleen ook een aantal politieke partijen de nieuwe hoogheid met zijn prinsschap kwamen feliciteren. Ook dit jaar werd de receptie aan de prins aangeboden door de Marotte Senaat.

Cookieinstellingen