Aan de Meule wederom winnaar educatief fairtrade project

Foto: © Tom van der Laan

Groep 8 van basisschool Aan de Meule uit Sittard is wederom winnaar geworden van het educatieve fairtrade project van Vereniging Mondiaal Beleid, de Fairtrade Werkgroep Sittard-Geleen en de Albert Heijn.

Om dit te vieren kwam wethouder Bert Kamphuis naar de school om de klas te feliciteren en in het zonnetje te zetten.

Het was inmiddels al de vijfde editie van dit project, waar in totaal bijna duizend leerlingen uit Sittard-Geleen aan hebben deelgenomen. Basisschool Aan de Meule, deelnemer aan alle vijf de edities, mocht zich voor de vierde keer winnaar noemen.

Het project bestaat uit verschillende onderdelen en begint met een gastles over eerlijke handel door een van de gastdocenten van Vereniging Mondiaal Beleid. Vervolgens hebben de leerlingen een wervingsposter voor eerlijke handel gemaakt en als afsluiting van het project werd een bezoek gebracht aan de Albert Heijn in de Brugstraat. Hier zijn de leerlingen op zoek gegaan naar fairtrade producten. De leerlingen van groep 8 van basisschool Aan de Meule sprongen er bovenuit en hebben het project gewonnen. Zij hebben namelijk de mooiste fairtrade posters gemaakt en ook de meeste fairtrade producten gevonden bij de Albert Heijn. Na de prijsuitreiking is de klas samen met de wethouder, én met de door de leerlingen gemaakte posters, feestelijk op de foto gegaan.

Sittard-Geleen is Fairtrade Gemeente. De Fairtrade Werkgroep wil brede lagen van de bevolking informeren over en betrekken bij fairtrade. Dit project voor leerlingen uit Sittard-Geleen sluit hier prima bij aan. De activiteiten van de Fairtrade Werkgroep Sittard-Geleen maken onderdeel uit van de Global Goals Campagne in Sittard-Geleen. Wilt u meer weten over de activiteiten van de Fairtrade Werkgroep? Neem dan contact op via [email protected].

Cookieinstellingen