Gevarieerd programma tijdens Finale sjpektakel

Foto: © Arjan Krijntjes

Traditioneel sluit stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd de zittingenreeks af op de zaterdagavond voor de kinderoptocht.

Tijdens dit Finale sjpektakel op zaterdag 3 februari aanstaande betreedt vanaf 20:00 uur weer aan keur aan muzikale artiesten, bands en bekende Limburgse buuttereedners het podium van Stadsschouwburg De Domijnen.

De Marotte Zitterd is er weer in geslaagd een zeer gevarieerd en kwalitatief hoogstaand programma op de bühne te brengen. Muzikanten van eigen bodem wisselen zich af met bekende artiesten uit Limburg en zelfs daarbuiten. Basisschool Overhoven brengt het Marotte Kènjerleidje Konfetti ten gehore, waarmee ze in de finale van het onlangs gehouden Kinjer Vastelaoves Leedjesfestival (KVL) stonden. Sterre Cuypers, finaliste tijdens het Tiener Vastelaovesleedjes Konkoers (TVK), verzorgt een optreden met het Marotte Tienerleidje Veer gaon d’r veur. Naast dit jonge aanstormende talent bezorgen ook meer gelouterde artiesten als Kartoesj, Gein Haor Baeter en Trio Óngeplök het aanwezige publiek een vermakelijke slotavond van de zittingenreeks.

Kartoesj
Kartoesj

Er staan ook twee dansacts op het programma, zij het van totaal verschillende aard. De Prinsegarde zal op komische en ludieke wijze de gardedans uitvoeren, terwijl Tanzcorps Original Kölsche Domputzer garant staat voor het betere gooi- en klimwerk op de bühne van de Stadsschouwburg. Bijzonder in het programma is het optreden van de Desperado’s, de band waar stadsprins León I deel van uitmaakt. Verder staat er een optreden van Echt Lekker op het programma alsmede een kolderieke buut van de vijfvoudige Limburgse buuttekampioen Pierre van Helden. De muzikale omlijsting wordt vanzelfsprekend verzorgd door de Marottekapel.

Kaarten voor het Finale Sjpektakel zijn te koop in de Marottewinkel (Damesmode Van Neer Eyckeler, Brandstraat 11-15).

Cookieinstellingen