Van het gas af: vragen van CDA aan Gedeputeerde Staten

03 feb 2018, 15:00 Nieuws
brandende gaspit gasfornuis
In verschillende media werd op 30 januari uitgebreid gesproken over de ambitie om alle huishoudens per 2050 gasvrij te hebben en liefst nog eerder.
Tegelijkertijd zijn er zorgen omtrent de haalbaarheid van een gasvrije woning voor 2050, aangezien de bijkomende kosten voor veel huishoudens te hoog zouden zijn.
De CDA-Statenfractie wil van het college van Gedeputeerde Staten weten of zij deze zorgen herkent, of en waar in de provincie al gasloos wordt gebouwd en waar daarvan om welke reden wordt afgezien. De fractie vraagt ook welke kansen en bedreigingen het college ziet om de gestelde norm voor gasloos wonen in de provincie op tijd te kunnen halen en welke rol de provincie hierin voor zichzelf ziet weggelegd.
Op 31 januari berichtten diverse media dat uit onderzoek is gebleken dat Limburg vergeleken met andere provincies relatief weinig energiezuinige huizen heeft. De CDA-Statenfractie vraagt of het College van GS zich daarin herkent en hoe het college het verschil verklaart met andere provincies die wat betreft energiezuinig wonen aan kop gaan?