Pinkpopfans trotseren kou voor een kaartje van 220 euro

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zaterdagochtend om 10:00 uur start de ticketverkoop voor ’s werelds langst bestaande popfestival: Pinkpop.

Het festival wordt dit jaar van 15 tot en met 17 juni gehouden op het terrein van Megaland in Landgraaf.

En zoals elk jaar zijn er altijd weer echt fanatieke fans bereid om urenlang voor een van de fysieke verkooppunten te bivakkeren om toch maar vooral zeker te zijn van een entreekaartje. Zoals Maurice en Danisha, die zich samen met een derde diehard (“die komt wat later, want die moest nog werken”) nu al voor het vierde jaar op rij als eersten voor de deur van Music Machine in de Paardestraat in Sittard installeerden. Ze waren vrijdagmiddag al om twintig over een present, zo liet Rino Vincken van Music Machine weten.

Waarom niet gewoon vanuit je warme huis via internet kaartjes kopen? Maurice: “Omdat ik er zeker van wil zijn dat ik een kaartje kán kopen. Met internet is het al een crime om überhaupt op de ticketsite te komen en wat doe je dan als er net bij jouw provider een storing is? Nee, dan maar een dagje afzien en zeker weten dat ik met kaartjes naar huis kan, want Pinkpop zou ik voor geen goud willen missen.”  Wel moppert hij nog dat de ticketprijs met 25 euro is verhoogd.

Ramon Byrman – foto Henk van Rens

En ook voor de deur van Buro Pinkpop in Geleen werd vandaag al een vroege vogel gespot. Daar zit sinds kwart over drie vanmiddag Ramon Byrman op zijn post.

Het is voor hen te hopen dat ze genoeg warme spullen bij zich hebben, want het kwik daalt vannacht tot min zes graden. Bovendien staat er pal over de Paardestraat een oostelijke wind kracht 5 en die maakt de gevoelstemperatuur er nog wat lager op. Daklozen worden met deze temperaturen naar binnen gehaald…

Om de wachtenden wat vertier te bieden heeft Music Machine-eigenaar Rino Vincken besloten om zaterdagochtend een live-straatoptreden van de vierkoppige psychedelische fuzz band Walden te regelen. Walden won de bandwedstrijd Nu of Nooit en staat daarom als openingsact op een van de podia van Pinkpop

Cookieinstellingen