Maandag voor de 215de keer St. Joepmarkt

Hans Rigter achter zijn spekjeskraam
Hans Rigter achter zijn spekjeskraam
Foto: Hans Rigter

De St. Joepmarkt, de eerste grote jaarmarkt van het jaar én een van de grootste jaarmarkten van Nederland, beleeft maandag 19 maart editie 215.

Ook dit jaar kunnen bezoekers weer slenteren langs vijf kilometer aan kramen in en rondom de historische binnenstad van Sittard. De markt begint om 08:00 uur en duurt tot 17:00 uur.

Koning van St. Joep

John Gruter uit Maarssen werd vorig jaar met zijn ‘Blije Voeten Crème’ gekroond tot Koning van St. Joep. De felbegeerde titel wordt uitgereikt aan de standwerker die zich in de ogen van de jury het beste profileert als verkoper. Daarbij spelen zaken als welsprekendheid, overtuigingskracht, originaliteit, klantvriendelijkheid en aantrekkingskracht op het publiek een rol. De nieuwe Koning van St. Joep wordt maandagmiddag bekend gemaakt door wethouder Leon Geilen (markten).

Parkeren

Door de grote toestroom aan bezoekers kan het vinden van een parkeerplaats op 19 maart moeilijk zijn. De gemeente Sittard-Geleen raadt bezoekers aan om, indien mogelijk, te reizen met de trein of bus. Vanaf het (bus)station in Sittard is het enkele minuten lopen tot op de St. Joepmarkt. Ga naar www.ns.nl of www.9292ov.nl voor de actuele reistijden. Voor mensen die in de buurt wonen, is de fiets een goede optie. In Sittard zijn genoeg fietsenstallingen waar u uw fiets bewaakt én gratis kunt stallen.

Bekijk onderstaande plattegrond voor meer informatie over route, parkeren en fietsenstallingen.

Cookieinstellingen