Grootste sportdagen van Nederland: Sportweek Sittard-Geleen 2018

archieffoto 2016
archieffoto 2016
Foto: HH

Binnen de gemeente Sittard‐Geleen werken Ecsplore en Leerbedrijf SPRINT samen aan het sportieve klimaat. Zij plaatsen sport en bewegen in een ontwikkelingsperspectief.

Met hun programma’s proberen zij kinderen te stimuleren tot een actieve en gezonde leefstijl.

Eenmaal per jaar zetten Ecsplore en Leerbedrijf SPRINT sport en bewegen extra in de etalage tijdens de Sportweek Sittard-Geleen. Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 juni worden daartoe – in samenwerking met diverse andere organisaties – de grootste sportdagen van Nederland voor alle basisscholen in Sittard-Geleen georganiseerd. Ecsplore en Leerbedrijf SPRINT verzorgen tijdens de Sportweek vier grote sportevents waaraan maar liefst 28 basisscholen deelnemen. Met ruim 6500 deelnemende kinderen behoren deze sportdagen tot de grootste van Nederland.

Thema sportweek

Centraal tijdens de Sportweek staat een gezonde en actieve leefstijl door alle deelnemers het plezier in sport en bewegen te laten ervaren. Door middel van een watertappunt van WML wordt het drinken van kraanwater gepromoot ter ondersteuning van de DrinkWater campagne. Zo zijn de leerlingen niet alleen erg sportief maar ook gezond bezig!

JOGG-ambassadeur

Op maandag 11 juni is JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp te gast. Hij zal op een leuke en sportieve wijze de sportdag openen. Na opening van de sportdag maakt Juvat een rondgang over het hele sportcomplex.

De activiteiten vinden plaats van maandag 11 tot en met vrijdag 15 juni op sportcomplex Eggerweg. De feestelijke opening is dagelijks omstreeks 09:15 uur en het grote sport- en spellencircuit start omstreeks 09:45 uur.

Cookieinstellingen