Zorgwoningen in voormalig schoolgebouw ’t Kempke

Gebouw voormalige BS 't Kempke in Geleen
Gebouw voormalige BS 't Kempke in Geleen
Foto: beeldcitaat google

Het voormalige schoolgebouw ’t Kempke aan de Marisstraat 64 in Geleen Zuid is door de gemeente Sittard-Geleen verkocht.

Sinds 3 april jongstleden is Maris Vastgoed BV de nieuwe eigenaar van het pand. Maris Vastgoed BV is voor het beheer van het gebouw opgericht door zorgaanbieders Moveoo, Katharina Kasper en WonenPlus. In opdracht van Maris Vastgoed zal Vastgoedbeheer Limburg deze locatie (her)ontwikkelen en transformeren naar een woongelegenheid inclusief zorg voor cliënten van de drie zorgaanbieders.

Start bouw en oplevering

In de zomer van 2018 zullen de bouwwerkzaamheden starten. De huidige klaslokalen worden binnen tien maanden getransformeerd tot 22 eenpersoons zorgappartementen die voldoen aan alle eisen voor deze specifieke doelgroep.

De zorgappartementen zijn bedoeld als beschermde woonplek voor mensen die naast een verstandelijke beperking en/of een psychische kwetsbaarheid (bijvoorbeeld mensen met borderline, autisme of angststoornissen) behoefte hebben aan verpleging en verzorging of hier binnen afzienbare tijd aan toe zijn.

De appartementen worden levensloopbestendig gebouwd waardoor de bewoners ook bij een toenemende zorgvraag op deze locatie kunnen blijven wonen. Samen met de kwaliteitsimpuls die aan het uiterlijk van het gebouw gegeven wordt, zal de komst van de zorgappartementen een duidelijke verbetering voor de leefbaarheid en veiligheid voor alle bewoners van de Marisstraat en omgeving opleveren.

Bijzondere samenwerking

Met dit project slaan drie zorgpartners op bijzondere wijze de handen ineen. Een overeenkomende behoefte, namelijk levensloopbestendige woningen voor mensen met een zorgbehoefte, kan middels deze samenwerking worden ingevuld.

Voor deze kwetsbare doelgroep is momenteel onvoldoende geschikte woonruimte ter beschikking. Daarom besloten de drie partijen zelf een pand te kopen en te laten transformeren tot passende woonruimte. Dankzij dit project zijn de bewoners straks zoveel mogelijk zelfredzaam met hulp van een sociaal netwerk in de buurt. Om die reden zullen de omwonenden voortdurend geïnformeerd en betrokken worden.

Cookieinstellingen