Tweede editie Locatietheaterfestival Geleen on Stage

Locatietheaterfestival Geleen on Stage
Locatietheaterfestival Geleen on Stage
Foto: De Domijnen

De Domijnen presenteert de tweede editie van het gratis toegankelijk Locatietheaterfestival Geleen on Stage.

Na de succesvolle eerste editie (in 2016) is op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli 2018 de tweede editie van het tweejaarlijkse Locatietheaterfestival Geleen on Stage.

Tijdens dit gratis toegankelijke evenement zie je totaal verschillende, korte theatervoorstellingen (ongeveeer 20 minuten). Natuurlijk gebracht op verrassende wijze én op verrassende plekken in Geleen.

Van autogarage tot crematorium en van verzekeringskantoor tot historisch monument

Spelers vanaf ca. 16 tot 26 jaar uit Limburg (o.a. Geleen), België en Duitsland betoveren je en nemen je mee in hun eigen verhaal of het verhaal van hun locatie.

Deze editie is uitgebreid ten opzichte van de vorige: negen locaties en negen groepen (vorige editie: acht) spelen op maar liefst drie dagdelen: zaterdagmiddag- en avond en zondagmiddag.

Gezelschappen

Een aantal gezelschappen is bekend van de vorige editie; uit zusterstad Böblingen komt weer een groep leerlingen van de DAT Kunstschule met een sociale komedie, de studenten dramatherapie (Tabula Rasa) uit Heerlen zijn met hun bewegingstheater ook van de partij.

Uit België mogen we opnieuw Karakter Collectief begroeten en verschillende spelers van de Belgische groep Compagnie-X kennen we van hun optreden met Het Theaterlab tijdens de editie van 2016.

Nieuwe spelers tijdens Geleen on Stage: Xander Lenders zorgt samen met Job Moonen en Jop Leerschool (JoJo) voor de twee familietheatervoorstellingen.

Amber Schoonbroodt en Renee Hovestadt (Toneelvereniging St.-Donatus uit Nuth) spelen een tragikomedie. Linda Savelkouls brengt bewegingstheater met Anne Straatman en i.s.m. jeugd- en jongerentheater LEF. Uit Aken mogen we Jugendclub Theater Brand verwelkomen die een kort drama op het podium brengen.

De deelnemende gezelschappen worden gecoacht door belangrijke spelers uit de theaterwereld. Theater Karroessel vormt het festivalhart voor alle deelnemende theatergroepen en bezoekers.

De artistieke leiding is in handen van Kiki van Aubel.

Het programma is zo opgezet dat bezoekers hun eigen route kunnen samenstellen en dwalend door Geleen de meest verrassende voorstellingen meemaken. De 48 voorstellingen duren maximaal 20 minuten, en om de 50 minuten start steeds een nieuwe reeks voorstellingen.

Geleen on Stage

Zaterdag 30 juni: 13:30 – 14:20 – 15:10 – 16:00 – 19:00 – 19:50 – 20:40 – 21:30 uur
Zondag 1 juli: 13:30 – 14:20 – 15:10 – 16:00 uur

Kaarten reserveren via www.dedomijnen.nl. Het aantal plaatsen per locatie is beperkt, dus reservering vooraf is gewenst want vol=vol.

Cookieinstellingen