Nóg een leuke vakantie kick-off: GlanaMundo Wereldfestival Geleen

Eerste editie Glanamundo in 2017
Eerste editie Glanamundo in 2017
Foto: Glanamundo Geleen

Op zondag 8 juli vindt in het centrum van Geleen de tweede editie plaats van het Glanamundo Wereldfestival.

Een mooi evenement om aan het begin van de schoolvakanties te bezoeken. Mis het niet!

De eerste editie in 2017 was een groot succes. Een van de trekkers was toen het grootste springkussen ter wereld – Around the World. Het springkussen van 42 bij 20 meter was een ware kindermagneet en zal ook dit jaar niet op het festival ontbreken!

Het springkussen bestaat uit verschillende bezienswaardigheden uit de wereld. In vogelvlucht breng je een bezoekje aan de dieren in Afrika, de piramides in Egypte of de Chinese muur. Maar ook de Tower Bridge, de Eiffeltoren, het Colosseum, de Hollandse molen en de Noordpool ontbreken niet. Davey Nieuwendijk, voorzitter van de organisatie, is in zijn nopjes. “Door het boeken van dit springkussen trekken we veel kinderen naar ons festival. We richten ons op verschillende doelgroepen en daar zijn kinderen er een van.”

Foodtrucks

Een plein met 18 food-trucks laat je tijdens het Glanamundo Wereldfestival kennis maken met gerechten uit de hele wereld. Denk daarbij gerechten uit Indonesië, Mexico, Duitsland, Amerika et cetera. Dit jaar is het de organisatie zelfs gelukt ‘hun’ keuken uit te breiden met een Antilliaanse, Spaanse & Surinaamse foodtruck.

Wereldmarkt

Ook dit jaar vindt er een wereldmarkt plaats. Deze kleurrijke multiculturele markt biedt een gevarieerd aanbod op het gebied van kleding, sieraden, instrumenten, kunst, interieurdesign et cetera. Vaak op authentieke wijze gemaakt door de lokale bevolking uit een derde wereldland; de opbrengst komt ten goede aan een goedendoelenstichting.

Muziek

13:30 uur – T-Smallz Katato
14:15 uur – Benjahmin Ceesay
16:00 uur – Boris
18:00 uur – Los Paja Brava
20:00 uur – Rolf Sanchez

Koopzondag

Op zondag 8 juli zijn de winkels in het centrum van Geleen geopend van 12:00 tot 17:00 uur.

Het Glanamundo Wereldfestival in Geleen vindt plaats op zondag 8 juli van 13:00 tot 23:00 uur en is gratis toegankelijk. Voor meer informatie verwijst de organisatie naar onderstaande webpagina’s.

» Facebook-pagina
» Facebook-event: Glanamundo Wereldfestival 2018
» Facebook-event: WORLD TOUR – het grootste springkussen ter wereld

Cookieinstellingen