Geleense Oldtimer Parade 2018 – bijzondere oldtimers op de Markt

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zondag 5 augustus 2018 vindt op de Markt in Geleen de eenentwintigste editie plaats van de Geleense Oldtimer Parade, een evenement dat elk jaar duizenden bezoekers trekt.

De organisatie van dit evenement is in handen van de Stichting OldtimerVrienden Limburg (STOVL). In de loop der jaren heeft de Geleense Oldtimer Parade een goede naam opgebouwd. Elk jaar weten deelnemers uit zowel Nederland, België als Duitsland Geleen te vinden. Vooral de fraaie routes door het Limburgse land oogsten veel lof. De deelnemende classic-cars en oldtimers zijn zeer gevarieerd zowel in leeftijd als in uitvoering. Zo zijn er altijd tientallen vooroorlogse oldtimers aanwezig, maar de mooie en interessante classic-cars, van heel groot tot zeer klein, zijn in de meerderheid. In totaal worden er dit jaar meer dan 220 deelnemers verwacht. (tekst gaat verder onder foto)

Deelname staat ook open voor andere voertuigen, zoals motoren en bromfietsen. De laatste jaren is er een duidelijke toename van het aantal deelnemers met antieke en klassieke motoren.

De Geleense Markt wordt op 5 augustus als het ware omgebouwd in een automuseum. Er is dit jaar een bijzondere stoomauto aanwezig: een Stanley Steamer uit 1913. Op dit voertuig kunnen 8 personen plaatsnemen en uiteraard zullen er tijdens deze dag ritjes mee gemaakt worden. Verder geeft ook de stichting Oude Brandweerwagens Geleen acte de présence met een drietal oude voertuigen en verder zijn de hele dag oude tractoren, stationaire motoren, landbouwmachines en motorfietsen uit diverse verzamelingen te bewonderen.

Er worden dit jaar weer vele duizenden bezoekers verwacht om deze bijzondere dag mee te beleven.

In de middag zullen de oldtimers en classicars af en aan rijden. Rond 13:30 uur begint er een presentatie van de oldtimers. De dagindeling zal voor de deelnemers dezelfde zijn als in de succesvolle voorgaande jaren. De twee rondritten blijven bestaan en in de ochtend is er een rit van ongeveer 75 kilometer door het prachtige Zuid-Limburgse land. In de namiddag is er een rit van zo’n 45 kilometer. In de pauze tussen de ochtendrit en de middagrit zal de voertuigpresentatie plaats vinden en is er voor de deelnemers voldoende tijd om alle attracties op het Marktplein te bewonderen. Zo zal het de hele dag een komen en gaan zijn van de mooiste voertuigen.

Meer informatie

Mer informatie over de Geleense Oldtimer Parade vindt u op de website www.stovl.nl. Voor vragen kunt u een e-mail sturen aan [email protected].

Cookieinstellingen