OBS De Sjtadssjool Sittard viert komend schooljaar haar 200-jarig jubileum

OBS De Sjtadssjool
OBS De Sjtadssjool
Foto: beeldcitaat Google

Basisschool De Sjtadssjool, onderdeel van Stichting Kindante, is opgericht in 1819. Dat betekent dat de school komend schooljaar 200 jaar bestaat.

En dat is uiteraard een goede reden om er een speciaal schooljaar van te maken.

Op de eerste schooldag op 20 augustus wordt het schooljaar op gepaste wijze geopend. Alle kinderen en leerkrachten komen feestelijk gekleed naar school om bij de start van de dag gezamenlijk te proosten op de opening van het schooljaar.

Ze hebben voor deze dag een speciaal jubileumlied ingestudeerd, dat ze uiteraard ten gehore brengen. Ook wordt dan het jubileumlogo onthuld. Het College van Bestuur van Kindante en de burgemeester van Sittard-Geleen zijn aanwezig om een toost uit te brengen.

Het hele schooljaar staat in teken van dit bijzondere jubileum. Er worden diverse activiteiten georganiseerd waarbij stil wordt gestaan bij de historie en het 200-jarig bestaan van de school.

Basisschool De Sjtadssjool is de oudste basisschool in Sittard. Ze werd opgericht in 1819 als katholieke school, gehuisvest in het centrum van Sittard. De school is tegenwoordig gehuisvest op twee locaties in de wijk Vrangendael.

Cookieinstellingen