Wie en wat is De Brug?

Foto: CC0

De Brug is een actieve in Geleen gevestigde vrijwilligersorganisatie die de hele Westelijke Mijnstreek als werkgebied heeft.

De Brug zet vrijwilligers in bij mensen die hinder ondervinden in hun dagelijks functioneren. Dat gebeurt naast de zorg die door professionele organisaties wordt geleverd.

De Brug beschikt over zogenaamde ‘maatjes’ en zet ook vrijwilligers in bij mensen met dementie. Aanwezige mantelzorgers worden op deze manier ontlast en hebben dan even tijd voor andere zaken.

Ook zijn er opgeleide vrijwilligers die het bestaande eigen netwerk van een cliënt versterken en/of uitbreiden. Tot slot beschikt De Brug ook over speciaal getrainde vrijwilligers die ondersteuning bieden in de laatste levensfase.

Deze vrijwilligersorganisatie werkt gratis voor de hele Westelijke Mijnstreek en zoveel als mogelijk wijkgebonden.

Woon je zelfstandig en heb je hierbij extra ondersteuning nodig? Dan is het mogelijk om een beroep te doen op een vrijwilliger van De Brug. Hierdoor wordt het mogelijk om langer zelfstandig te blijven wonen.

Campagne

Om meer bekendheid te geven aan haar bestaan gaat De Brug wijkgericht campagne voeren in Oud-Geleen, Haesselderveld en Janskamperpark. De campagne is erop gericht om zowel nieuwe vrijwilligers als nieuwe hulpvragen te krijgen. Door vrijwilligers en hulpvragers – liefst in dezelfde wijk – met elkaar te verbinden kunnen er nog meer mensen geholpen worden.

De campagne start medio augustus met het verspreiden van flyers, posters en het leggen van huis aan huis contacten. Vanaf 16 augustus verzorgt Streekomroep Start verschillende uitzendingen over De Brug.

De campagne wordt afgesloten met ludieke activiteiten tijdens de Kermisbraderie op 2 september in Oud-Geleen.

In deze tijd waarin zoveel mensen eenzaamheid ervaren en aangewezen zijn op hulp van anderen hoopt De Brug van meerwaarde te kunnen zijn.

Interesse?

Heb je ondersteuning nodig bij je functioneren? Of wil je zelf vrijwilliger worden? Schroom dan niet, kom over de brug en neem contact met op. Bel 046-4581066 (op werkdagen bereikbaar 09:00-13:00 uur) of stuur een e-mail aan [email protected].

Meer informatie

» Facebookpagina van De Brug
» Website THC De Brug

Cookieinstellingen