Bijzondere start nieuwe schooljaar voor De Sjtadssjool

De Sjtadssjool in Sittard begon het nieuwe schooljaar vandaag op een bijzonder feestelijke wijze. Er was hoog bezoek en dat had een reden!

De Sjtadssjool viert dit jaar namelijk haar 200-jarig bestaan en dat is natuurlijk een mijlpaal die je niet ongemerkt voorbij laat gaan. Het hele jaar door staan er dan ook activiteiten op het programma in het kader van dit bijzondere jubileum.

Te beginnen met de aftrap van het nieuwe schooljaar. Directeur van de Sjtadssjool Jolanda Kleijn, voorzitter Peter Lemmens van de Raad van Bestuur van Kindante, de Ouderraad en burgemeester Sjraar Cox feliciteerden de leerlingen en leerkrachten met het 200-jarig bestaan van hun school en nadat de burgemeester de schoolvlag ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan had onthuld werd het glas (met grenadine) geheven op een feestelijk nieuw schooljaar.

Basisschool De Sjtadssjool is de oudste basisschool in Sittard. Ze werd opgericht in 1819 als katholieke school, gehuisvest in het centrum van Sittard. De school is tegenwoordig gehuisvest op twee locaties in de wijk Vrangendael.

Cookieinstellingen