Het Sint Rosa Festival komt eraan!

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zondagmiddag, terwijl Sjtadskapel ’t Trumke & ’t Tröötje een steenworp verderop het 4×11-jarig bestaan vierde, arriveerde de eerste vaste gast van het Sint Rosafestival op de Sittardse schootsvelden.

Circus Zanzara – wie kent het niet – is een vaste en zeer gewaardeerde gast op het Sint Rosa Festival. Zanzara heeft dit jaar Asor als thema van de voorstelling.

Tachtig jaar geleden stond tijdens Sint Rosa een circusop de Markt in Sittard. Asor is de naam van de circusleeuw die de kuierlatten nam nadat een verzorger de kooi van het dier  niet goed had afgesloten. Op Sint Rosazondag wandelde de leeuw doodgemoedereerd de Sint Michielskerk binnen waar op dat moment een H.Mis werd gevierd. Asor – draai die naam om en je krijgt … Rosa. Dat kan geen toeval zijn geweest, maar wel een wonder!

In welke vorm dit verhaal verwerkt wordt in de voorstelling van circus Zanzara? Laat je maar verrassen door deze toppers in de ommekeer. Ze maken van noden deugden, van niets een feest en van pakken cadeautjes. Waar dromen gedroomd worden en uitkomen, of toch net niet. Waar ruzies worden beslecht en nieuwe liefdes ontstaan. Kortom, ook deze nieuwe voorstelling met een oud verhaal als basis, is uit het leven gegrepen.

Asor wordt op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus opgevoerd om 19:30 en om 21:00 uur en op zondag 26 augustus ’s middags om 14:30 en om 15:00 uur. De entree is gratis. En dat geldt ook voor de andere activiteiten tijdens het Sint Rosa Festival.

Sirk Zanzara
Cookieinstellingen