1-2-3 Vastelaovend! gekozen als Marotteschlager 2019

Foto: SGN

Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd heeft elk jaar de Limburgse primeur als het gaat om het kiezen van de carnavalsschlager voor het nieuwe seizoen.

Daartoe wordt elk jaar op de zaterdag voor Sint Rosa het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer – kortweg het ZVK – georganiseerd. Dit jaar vond de liedjeswedstrijd plaats in een even bom- als sfeervolle spiegeltent Bon Vivant op het terrein van het Sint Rosa Festival.

Er waren elf plus één inzendingen die meedongen naar de titel Marotteschlager 2019. Ze werden beoordeeld door het publiek én door een vak- en prominentenjury, bestaande uit Ben Erkens, Rie Dols, John Hoenen, Joska Muijtjens (de Phil), Mat Scheepers (de Paek), Astrid Verblakt en burgemeester Sjraar Cox. De vakjury prees het niveau van de inzendingen, zowel qua muziek als tekst.

Toeval bestaat, Sjtóm Toeval ook en drie keer is scheepsrecht, want duo Sjtóm Toeval nam dit jaar voor de derde keer op rij deel aan het ZVK en wist met het door Thei Wessels geschreven nummer 1-2-3 Vastelaovend! het ZVK2018 te winnen. Opnieuw een geslaagde inzending van Thei Wessels, die al menige Marotteschlager op zijn naam heeft staan. Ze ontvingen uit handen van Marianne Hunnekens-de Kok de Thei Hunnekens Wisseltrofee.

Van de twaalf inzendingen komen de zes als beste gekozen nummers samen met het winnende ’tienerleidje’ en het winnende ‘kènjerliedje’ op de Marotte-CD 2019 te staan.

De uitslag van het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer:

  1. 1-2-3 Vastelaovend! – Thei Wessels, gezongen door Sjtóm Toeval
  2. ’t Is eine jóng van ós! – Guus Steinen, gezongen door Koeraasj
  3. ’t Aller aller aller – Theo Weijman en Mark Willems, gezongen door Liza en Max Schiffler
  4. Zolang mien vuit mich kènne drage – Sjon Smeets (tekst) en Gian Prince (muziek)
  5. Mit de meziek mit – Gein haor baeter
  6. Mit de vastelaovend – Phil Schaeken, gezongen door Fieny
Cookieinstellingen