Kom bij ons op de bank! Opening nieuwe cultuurseizoen

Foto: De Domijnen

Voor de vierde keer op rij opent De Domijnen samen met een groot aantal cultuurpartners het Cultuurseizoen in Sittard-Geleen.

Met als titel Kom bij ons op de bank nodigt De Domijnen bezoekers uit om letterlijk op de bank plaats te nemen voor culturele voorproefjes: op de route door de binnenstad staan veel banken uitnodigend klaar. Bezoekers kunnen op zaterdag 8 september van 13:00 tot 17:00 uur gratis genieten van korte dans- en muziekoptredens en previews van schouwburgvoorstellingen. Ook kunnen ze meedoen en -kijken bij workshops. Op de route liggen meerdere hotspots zoals de Markt, het Ligneplein, de bibliotheek, het filmhuis en het Erfgoedcentrum (Kapittelstraat 6). Onderweg komt de bezoeker allerlei verrassingen tegen.

Deze opening van het culturele seizoen wordt ’s avonds afgesloten met een Mega sing-a-long met Suzan Seegers en Harmonie Concordia uit Obbicht op de Markt in Sittard.

Markt

De Markt is de plek voor previews van de theatervoorstellingen van Woezel & Pip (met meet & greet) en Joris Linssen en Caramba. Ook de cast van de musical Op hoop van zegen licht een tipje van de sluier op. Deze voorproefjes worden omlijst door optredens van muziek- en dansscholen uit Sittard-Geleen.

Ligneplein

Op het Ligneplein en in de bibliotheek kan iedereen meedoen maar ook meekijken bij de diverse workshops die de Domijnen dit seizoen aanbiedt. Regionale kunstenaars presenteren hun werk dat ook te koop is in de museumwinkel. In het filmhuis is o.a. een voorpremière van de film The Children Act.

Erfgoedcentrum

Het pas geopende Erfgoedcentrum is deze dag gratis te bezoeken. Ieder uur zijn er rondleidingen en lezingen.

In de stad

Artamuse geeft verrassingsoptredens. Iedereen kan aan acteur Stijn Vervoort vertellen wat zijn lievelingsboek is en zich als held laten portretteren in de photobooth van Het Laagland.

Kom bij ons op de bank – Opening Kunst- en Cultuurseizoen
Zaterdag 8 september van 13:00-17:00 uur in de binnenstad van Sittard
Mega sing-a-long met Suzan Seegers om 20:30 uur op de Markt van Sittard

Cookieinstellingen