Open dag Arriva voor senioren was succesvol

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op 4 september organiseerde Arriva Limburg voor het eerst een Openbaar Vervoer open dag gericht op senioren.

De dagwas specifiek voor de regio Sittard-Geleen. Tijdens deze dag was er aandacht voor de facetten van openbaar vervoer die mogelijk als drempel kunnen worden gezien voor het gebruik ervan.

De doelgroep senioren is groeiende. Een groep die Arriva van harte wil uitnodigen om de verschillende vormen van openbaar vervoer in deze Limburgse regio te gebruiken. Immers openbaar vervoer is voor iedereen. Gedeputeerde Hubert Mackus, opdrachtgever voor het OV van Arriva in Limburg: “Door dit initiatief krijgen ouderen de kans om meer vertrouwd te raken met de trein en de bus. Op die manier blijft het voor hen aantrekkelijk om zelfstandig te reizen en deel te nemen aan onze maatschappij.”

Maar als je nog niet eerder gebruik maakte van het openbaar vervoer, is het gebruik van een OV-chipkaart mogelijk lastig. Waar krijg je zo’n kaart? Hoe moet je een reis plannen? Waar let je op? En wat moet je doen als je vergeet uit te checken? Op deze en alle andere vragen gaven de aanwezige Arriva medewerkers graag antwoord. Men kon op station Sittard ook zelf de trein en de bus ervaren door een kijkje te nemen in de speciaal hiervoor aanwezige bus en trein.

Bezoekers konden de dag gratis bezoeken met de bus als zij bij de chauffeur kenbaar maakten dat ze naar de open dag wilden reizen. Voor de terugweg reikten de medewerkers van Arriva per bezoeker een gratis ticket uit. Daarmee kon het in- en uitchecken voor de terugreis meteen in de praktijk geoefend worden.

Op basis van de evaluatie van deze dag bekijkt Arriva of ook in andere regio’s een open dag als deze georganiseerd kan worden.

Cookieinstellingen