Veerle Smets – Miss Oktoberfeest 2018

Miss Oktoberfeest 2017 Veerle Savelkoul en haar opvolgster Veerle Smets
Miss Oktoberfeest 2017 Veerle Savelkoul en haar opvolgster Veerle Smets
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De maand oktober is aangebroken en dat kan in Sittard maar één ding betekenen: Oktoberfeest Sittard staat op het punt van beginnen!

Bij het Oktoberfeest Sittard hoort natuurlijk ook weer een prachtige Miss Oktoberfeest. Veerle Smets kwam als beste kandidate naar voren in de jaarlijkse door Quant Magazine en de organisatie van het Oktoberfeest georganiseerde verkiezing.

Quant Magazine ging met Veerle in gesprek.

Waarom wilde je zo graag Miss Oktoberfeest Sittard worden?

Het is de droom van veel Zittesje maedjes” om ooit Miss Oktoberfeest te mogen worden. Het Oktoberfeest in Sittard staat op plek 9 van de beste Oktoberfeesten ter wereld en daar mag jij als Miss Oktoberfeest voorop staan. Bij alle belangrijke momenten ben je erbij en je maakt alles van dichtbij mee. Dat is toch geweldig!

Naast Miss Oktoberfeest Sittard 2018 ben je natuurlijk ook gewoon Veerle, vertel eens wat over jezelf.

Ik ben 22 jaar jong en woon nog lekker thuis bij mijn ouders. Voor de zomer ben ik afgestudeerd als ergotherapeut en ben nu werkzaam bij het CIZ, hier werk ik fulltime als onderzoeker. In mijn vrije tijd is sopraansaxofoon spelen mijn grote hobby. Ik speel bij fanfare St. Caecilia uit Broeksittard en bij de Sittardse band Baroesjko. Daarnaast ben ik al 2 jaar gelukkig samen met mijn vriend Dennis en vind ik het erg leuk om samen leuke dingen te doen.

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens Oktoberfeest Sittard?

Al jarenlang loop ik met de fanfare mee in de parade tijdens de opening op de vrijdagavond. Dan zie je de wagen van de Miss Oktoberfeest en denk je wauw, daar wil ik ook echt eens staan. Ik kijk er enorm naar uit dat ik als Miss Oktoberfeest op die wagen mag staan. Daarnaast lijkt het mij super om bij alle officiële momenten erbij te zijn en alles van dichtbij mee te maken.

Wat zou je willen zeggen tegen de mensen die naar het Oktoberfeest Sittard gaan en tegen de mensen die er nog nooit zijn geweest?

Voor de mensen die er nog nooit zijn geweest: jullie hebben iets gemist! Trek een lederhosen of een dirndl aan en kom naar Sittard voor het Oktoberfeest. Ik weet zeker dat jullie op de eerste avond al verkocht zijn door de geweldige sfeer en dat jullie andere jaren weer willen gaan. Voor de mensen die naar het oktoberfeest gaan: Geweldig dat ik dit jaar samen met jullie mijn Missschap mag vieren! Ik wil er samen met jullie een super feest van maken waar ik nog jaren met plezier naar terug kan kijken.

Wat is je favoriete artiest dit jaar op Oktoberfeest Sittard?

Dat is een moeilijke vraag… Ik kan niet zeggen dat ik één favoriete artiest heb. Er zijn meerdere artiesten die ik graag zie en hoor. Ik kijk wel heel erg uit naar de optredens van VoXXclub en Brings omdat ik zeker weet dat zij de tent op z’n kop zullen zetten!

Wat verwacht je van het Oktoberfeest Sittard dit jaar als Miss Oktoberfeest Sittard?

Ik verwacht dat het zoals altijd een groot feest gaat worden, maar dat het specialer zal voelen dan voorgaande jaren. Het zal als Miss Oktoberfeest een onvergetelijke tijd worden, waar ik jaren later nog met een lach aan terug denk.

Vertel eens wat over de Dirndl die je uitgezocht hebt bij Lederhosenland?

Wanneer je een dirndl uit gaat zoeken bij Lederhosenland moet je bij dirndl-goeroe Annette zijn. Zij had vooraf al een aantal prachtige dirndls voor mij uitgezocht en de keuze was dan ook vrij snel gemaakt. Deze dirndl laat precies zien zoals ik ben: kleurrijk en vrolijk!

Tekst: Quant Magazine

Cookieinstellingen