Lezingen- en debatcentrum Podium Babel officieel geopend

Wethouder Jos Bessems en voorzitter Bart Jan de Graaf
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Sinds 1 januari van dit jaar kent Sittard-Geleen met stichting Podium Babel een nieuw cultureel initiatief.

Podium Babel is gevestigd in de aula van de voormalige Mavo Land van Gulick aan de Engelenkampstraat in Sittard. Het is per dagdeel te huur voor het houden van lezingen en symposia, het geven van cursussen en presentaties en voor kleinschalige culturele activiteiten. In de zaal zijn faciliteiten aanwezig voor het geven van lezingen en presentaties, zoals een beamer, (bescheiden) geluidsversterking en een spreekstoel.

Stichting Podium Babel organiseert er overigens ook zelf een lezingenprogramma. En het aanbod bij Podium Babel kan wat het bestuur betreft niet gevarieerd genoeg zijn: van lezingen over kunstgeschiedenis en cultuurhistorie via popmuziek en blues naar debatten over allerlei onderwerpen, liefst met een culturele insteek, maar zeker ook over maatschappelijk relevante onderwerpen.

De stichting is op 1 januari in relatieve stilte gestart op de nieuwe locatie aan de Engelenkampstraat nadat het eerdere onderkomen aan de Kapittelstraat – bij De Domijnen – kwam te vervallen. De aanloopperiode is succesvol verlopen en daarom was het vandaag tijd voor een officiële start. Wethouder Jos Bessems (onder andere cultuur) lanceerde bij wijze van ‘opening’ samen met stichtingsvoorzitter Bart Jan de Graaf middels een druk op de knop de website van de stichting. De gelegenheid werd verder aangegrepen om de gezamenlijke cultuuragenda van een aantal kleinschalige culturele organisaties in de Westelijke Mijnstreek te presenteren en verder was er een interessante lezing over Nobelprijswinnaar Bob Dylan.

» www.podiumbabel.nl

Reacties

article
144235
Sinds 1 januari van dit jaar kent Sittard-Geleen met stichting Podium Babel een nieuw cultureel
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20181007/lezingen-en-debatcentrum-podium-babel-officieel-geopend/
2018-10-07T11:14:33+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/10/07111624/podium-babel-officieel-geopend.jpg
Jos Bessems, Lezingen- en debatcentrum Podium Babel
Nieuws