Superfanfaar – een intiem portret van de Limburgse fanfarewereld

Foto: Superfanfaar

Op zaterdag 3 maart 2018 gaf een fanfare-orkest van meer dan 200 muzikanten een optreden in de stadsschouwburg van Sittard.

Het was een gezamenlijk concert van 5 fanfares uit de gemeente Sittard-Geleen: fanfare Sint Jozef Buchten, Fanfare Concordia Einighausen, Fanfare Sint Caecilia Guttecoven, Muziekgezelschap Juliana Holtum en Muziekvereniging Vriendenkring Limbricht. Vijf verenigingen uit buurdorpen, elk met een eigen historie, een eigen identiteit en eigen gewoontes.

Superfanfaar volgt de verenigingen in aanloop naar hun eerste gezamenlijke concert. Hoe verdienen ze hun geld voor de verenigingskas? Hoe krijgen ze de jeugd geïnteresseerd voor fanfaremuziek? Gaan ze voor prestatie of ontspanning? Hoe keren ze het tij van afnemende ledenaantallen? Hoe denken ze over samenwerking met de andere verenigingen? En krijgen de dirigenten een orkest van meer dan 200 muzikanten gedirigeerd?

Superfanfaar is een intiem portret van de Limburgse fanfarewereld. Boordevol muziek en enthousiaste muzikanten. Want ondanks hun verschillen hebben de verenigingen een ding gemeen: hun liefde voor blaasmuziek.

Waar en wanneer is Superfanfaar te zien?

Superfanfaar wordt op zondag 4 november om 14:00 en 15:00 uur vertoond in Filmhuis De Domijnen in Sittard. Het gefilmde portret is verder te zien op L1 TV op zaterdag 17 november om 20:30 uur en op zondag 18 november om 13:00 uur en 18:00 uur. L1 TV is te ontvangen via kabel op Ziggo kanaal 30, KPN kanaal 508 en via de website L1.nl/live.

Cookieinstellingen