Kwaliteitszegel ‘TOP opleiding’ voor 5 opleidingen Fontys Sittard

Fontys, Sittard
Fontys, Sittard
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vorige week verscheen de nieuwe hbo keuzegids, waaruit blijkt dat de Sittardse opleidingen Pedagogiek en de lerarenopleidingen Duits, Engels, Nederlands en Natuurkunde het predicaat ‘zeer goed’ krijgen.

De opleidingen scoren 76 punten of meer en mogen zich in 2019 Topopleiding noemen.

De kleinschalige vestiging van Fontys Hogescholen in Sittard krijgt ieder jaar goede beoordelingen. Studenten zijn vooral te spreken over de kleinschaligheid en het persoonlijk contact met de docenten.

Directeur Anton van den Brink van Fontys Lerarenopleiding Sittard is erg te spreken over de positieve resultaten. “Ergens heel goed in willen worden staat bij ons centraal. Dat geldt zowel voor het vak dat je gaat geven als voor de manier waarop je lesgeeft en met jongeren omgaat. Je wordt door onze docenten maximaal begeleid en krijgt les van zeer ervaren en deskundige opleiders. De uitslag van de Keuzegids Hbo bevestigt weer eens de goede kwaliteit van onze opleidingen.”

Ook in de ranglijst van weekblad Elsevier scoren de opleiding pedagogiek en de lerarenopleidingen hoog. Gemiddeld scoort Sittard op alle punten boven het landelijk gemiddelde en ook blijkt uit deze ranglijst dat studenten erg tevreden zijn over de inrichting van de opleiding, het onderwijs, en de docenten.

Fontys Hogescholen in Sittard – open dag 17 november

Fontys Lerarenopleiding Sittard is samen met Fontys Hogeschool Pedagogiek, de Nieuwste Pabo en Fontys OSO gevestigd aan de Mgr. Claessensstraat in Sittard. Alle hbo-opleidingen voor onderwijs en opvoeding zitten sinds 2012 onder één dak. Dit biedt interessante mogelijkheden voor (aankomende) studenten.

Wie meer wil weten over de opleiding Pedagogiek of een van de lerarenopleidingen van Fontys in Sittard, is van harte welkom op de open dag op zaterdag 17 november a.s. tussen 10:00 en 16:00 uur. Kijk voor meer informatie op www.fontys.nl/sittard.

Keuzegids Hbo

De Keuzegids Hbo 2019 beoordeelde 104 bachelor-opleidingen van Fontys Hogescholen. De Keuzegids gebruikt voor een groot deel de cijfers van de Nationale Studenten Enquête, die in mei uitkwam. Die gaat over zaken als ‘docenten’, ‘faciliteiten’, ’toetsing’ en ‘voorbereiding op beroepspraktijk’. Daarnaast gebruikt CHOI, uitgever van de Keuzegids, de instroomcijfers en slaagpercentages van de HBO-raad en accreditatierapporten van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Ranglijst Elsevier

Elsevier Weekblad selecteerde vragen uit de Nationale Studenten Enquête (NSE) die een volledig en betrouwbaar beeld geven van de mening van studenten over hun opleiding. De antwoorden op alle vragen zijn samengevoegd tot scores op zes hoofdpunten: faciliteiten, onderwijs, inrichting opleiding, docenten, toetsing, organisatie en communicatie.

Cookieinstellingen