Werkzaamheden aan spoor op 17 en 18 november

Arriva
Arriva
Foto: © René Hameleers

In het weekend van 17 en 18 november rijden er geen treinen op de trajecten Maastricht Randwyck-Maastricht en Maastricht-Valkenburg.

Verder is er dan een gewijzigde dienstregeling op het traject Maastricht-Sittard

Vanwege werkzaamheden aan het spoor bij station Maastricht rijden er in het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 november geen stoptreinen tussen Maastricht Randwyck-Maastricht en vice versa. (S2, S4 en S5) en niet tussen Maastricht-Valkenburg en vice versa. (S4 en S5). Daarnaast rijden de intercity’s van NS niet tussen Maastricht en Sittard. Reizigers voor de richting Sittard maken gebruik van de Arriva stoptrein die dit weekend met een gewijzigde dienstregeling rijdt (S2).

Reizigers voor richting Sittard reizen gedurende dit weekend met de Arriva stoptrein tussen Maastricht en Sittard. De reiziger moet rekening houden met een langere reistijd, aangepaste vertrektijden en een aangepaste perronindeling. Arriva zet gedurende dit weekend extra lange treinen in op dit traject.

In dit weekend rijden er ook geen treinen tussen Maastricht-Valkenburg. Arriva zet stopbussen in. Reizigers voor de richting Maastricht Randwyck kunnen gebruik maken van de reguliere stadsbussen.

Vervangende bussen en treinen

Reizigers die door het uitvallen van de intercity nu met Arriva naar Sittard reizen, moeten in Maastricht bij Arriva inchecken. In Sittard moet er vervolgens uitgecheckt worden bij Arriva en weer ingecheckt bij NS als de reis daar met de intercity wordt vervolgd. Volg de instructies bij de overstappunten op het perron.

Voor het vervoer met een vervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig zoals bijvoorbeeld een OV-chipkaart. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het station van bestemming. Als er gereisd wordt met de stadsbus van Arriva in Maastricht dan dient ook in de bus in- en uitgecheckt te worden. In verband met de ruimte in de bus is het meenemen van fietsen helaas niet mogelijk.

Reistijd

Reizigers dienen gedurende dit weekend rekening te houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden. De dienstregeling van de treinen en het vervangende busvervoer kun je bekijken via arriva.nl/limburg. Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva app of in de reisplanner op arriva.nl. Hulp of advies nodig? Bezoek dan één van onze Arriva OV Servicepunten, op de stations van Maastricht, Sittard, of Heerlen.

Cookieinstellingen