Ceciliaviering bij Concordia Obbicht op 1 december

Foto: © Guido Hahnraths Photography

Elk jaar op 22 november wordt het patroonfeest gevierd van Sint Cecilia, patrones van de muziek en de muzikanten.

Vele muziekverenigingen, waaronder de talrijke harmonieën en fanfares, organiseren rond die datum allerhande activiteiten. Concordia Obbicht viert het patroonsfeest ter ere van St.-Cecilia dit jaar op zaterdag 1 december a.s. De jongste Concordianen hebben in het kader van de Ceciliaviering al kunnen genieten van een dagje waterpret in het Aquadroom in Maaseik.

’s Avonds om 18:30 uur neemt de hele vereniging plaats in de St.-Willibrorduskerk voor het gezamenlijk vieren van de Eucharistie ter ere van St.-Cecilia. Het harmonieorkest en het slagwerkensemble van Concordia luisteren de dienst op passende wijze muzikaal op.

Zo zal het slagwerkensemble, onder leiding van Etienne Houben, twee delen spelen uit Fata Viam van Vincent Cox. Daarnaast zal het slagwerkensemble het serene A silver Lining van Etienne Houben, met Joep Demandt als euphoniumsolist, en de spectaculaire Metropolis Overture van Dream Theater in een arrangement van Rick Alberts uitvoeren.

Het harmonieorkest, onder leiding van Alex Schillings, zal eveneens een aantal zeer sfeervolle werken uitvoeren. Eén daarvan is Die Zauberflöte – KV 620 van Wolfgang Amadeus Mozart. Deze zeer succesvolle muziek uit de gelijknamige opera uit 1791 spreekt ook heden ten dage nog steeds tot verbeelding van velen. Verder zal door het harmonieorkest worden uitgevoerd het uiterst gevoelige Irish Tune from County Derry van Percy Aldridge Grainger en Kol Nidrei van Max Bruch. Het laatste werk is een prachtig adagio gebaseerd op een aantal Hebreeuwse melodieën.

Na de heilige mis verplaatst het hele gezelschap zich naar de harmoniezaal voor de jaarlijkse besloten feestavond die dit jaar zal plaatsvinden in het thema van Liefde is…! Volgens de activiteitencommissie van Concordia belooft het ook dit jaar weer een zeer bijzondere avond te worden. Op zondag 2 december, rond de klok van 11:00 uur, herdenkt Concordia met het gehele korps op het kerkhof van de Willibrordusparochie haar overleden leden. Aaansluitend wordt een rondgang gemaakt door het dorp.

Cookieinstellingen