Mt. Atlas winnaar popwedstrijd Nu of Nooit 2018

Foto: CC0 via Pixabay

De band Mt. Atlas mag de vijftigste editie van Pinkpop openen. Een thuiswedstrijd, want de bandleden zijn afkomstig uit Heerlen, Kerkrade en Landgraaf.

Hun stoner en grunge rock was goed voor de hoogste waardering, zowel van de jury (Gijs Viervliet, Jack Pisters, Sytse Wils, Xander van Dijck en Pierre Oitman) als van het publiek. Met het winnen van deze editie van Nu of Nooit mag de band zich een jaar lang “de meest talentvolle en veelbelovende Limburgse act” noemen. Naast de eer om als openingsact ’s Werelds oudste popfestival te mogen aftrappen ontvangt Mt. Atlas onder andere studiotijd t.w.v. 1000 euro en professionele coaching. Verder wordt er een aftermovie gemaakt van het grote Pinkpop-avontuur. Ook plaatst de act zich automatisch voor de halve finale van De Grote Prijs van Nederland.

De aanmoedigingsprijs ging naar Geoff Wyld waarmee deze driemansformatie de mogelijkheid krijgt een professionele videoclip op te nemen.

Mt. Atlas gaf Geoff Wyld (Vaals), OLIVER (Heerlen) en Yila en OOST., beide uit Maastricht, zaterdagavond tijdens de finale in de ECI Cultuurfabriek in Roermond het nakijken. De verliezend finalisten staan verder niet met lege handen, want een tiental festivals heeft toegezegd om een van de finalisten te zullen boeken. Daarnaast staan alle finalisten op DVERS 2019 in het centrum van Sittard. Ook kregen alle acts tijdens de finale een gage van 250 euro per persoon, mogelijk gemaakt door Sena Performers. Dit budget kunnen ze gebruiken om te investeren in hun act.

Cookieinstellingen