Oetruipingszitting Marotte op podium schouwburg

Kölsch Platt bouwt een feestje...
Kölsch Platt bouwt een feestje...
Foto: © Ton Dirkx - inzet: Arjan Krijntjes

Op zaterdag 5 januari vanaf 20:00 uur vindt in stadsschouwburg De Domijnen de prinsuitroepingszitting van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd plaats.

Een gevarieerde avond met officiële momenten, muziek, kolder en protocol. De zaal is open vanaf 19:30 uur.

Ridder en stadsprins

De zitting vindt plaats op het tot sfeervolle zittingszaal omgebouwde podium van de grote zaal van de plaatselijke cultuurtempel. In deze intieme omgeving start het nieuwe jaar in een ontspannen sfeer. De traditionele elementen van de oetruipingszitting, de bekendmaking van de Ridder in de Orde van De Pappegey en de naam van de nieuwe stadsprins, vormen de vaste ingrediënten van deze avond.

Daarnaast is er humor van buuttereedner Bas van Neer. Muziek is er van de jongste Marotte-cd 1,2,3 vastelaovend en van de groep Kölsch Platt. De muzikale omlijsting is in handen van de Marottekapel. Als klap op de vuurpijl is het De Marotte gelukt de dansgroep Westerwaldsterne Blau Weiß uit Duitsland te contracteren. Zoals men in Duitsland zegt ‘Spitzenklasse’!

Rond de klok van 23:00 uur wordt de naam bekend gemaakt van de 88e Sittardse stadsprins, die volgens de traditie zelf niet aanwezig is. Dit is, voor zover bij De Marotte bekend, uniek in de carnavalswereld. Aansluitend start het Marottebal met Zaelke Power. Tegelijkertijd gaan de Bielemen op pad om in cafés in Sittard het vernieuwde Tillegram van de Pappegey te brengen. Het bekende affiche met naam en foto van de Marotteprins. Rond de klok van middernacht is de website www.marotte.nl voorzien van de naam en allerlei wetenswaardigheden, achtergrondinformatie en foto’s van de nieuwe stadsprins. Na het weekend is op Marotte TV (www.marotte.nl/tv) tevens een reportage te zien.

Voorverkoop

Kaarten zijn in de voorverkoop te koop bij de Marottewinkel (damesmode Van Neer Eyckeler, Brandstraat 11-15), geopend donderdag van 10:00-14:00 uur en zaterdag van 10:00-17:00 uur. Raakt de zitting in de voorverkoop niet uitverkocht, dan zijn deze avond bij het theater nog kaarten te koop.

Cookieinstellingen