Zittesje Revuu 2019: Hoog Bezuik

Zaterdagnamiddag vond in het lokaal van de Philharmonie in Sittard de presentatie plaats van de titel en het logo van de Zittesje Revuu 2019.

Dat gebeurde in het bijzijn van de spelers en de sponsoren.

De driejaarlijkse productie heeft dit jaar als titel Hoog Bezuik meegekregen. En met Hoog Bezuik wordt bezoek vanuit de ruimte bedoeld. Hoe dat gebeurt en hoe dat allemaal gaat uitpakken? Dat kunt u zelf zien tijdens een van negen geplande voorstellingen in november van dit jaar.

Het script van de Zittesje Revuu is van de hand van Sjef Schurgers, die ook de tekst voor de vorige revue – Oppe Tied – schreef. En ook de regisseur is dezelfde: Nicole Schurgers-Op den Kamp.

Een half jaar na Oppe Tied is Sjef gestart met het schrijven van het script voor de komende revue. Hij is er anderhalf jaar mee bezig geweest voordat hij het aan zijn partner en regisseur liet zien. Die liet er vervolgens haar zeer kritische blik over gaan. En vervolgens begon het schaven, herschrijven en polijsten. “Ik ben nu klaar en geef het script graag over aan de regie en de spelers”, zei Sjef Schurgers tijdens de presentatie. En aan de spelers en alle medewerkers (grime, muziek en dans, decor, kostuums) – zo’n 100 in totaal – gaf hij de boodschap mee dat het voor alles gaat om plezier te beleven aan het samen op de planken brengen van Hoog Bezuik.

Regisseur Nicole lichtte al een tipje van de sluier op rond de invulling van de rollen. Er zijn 8 mannen- en 22 vrouwenrollen, maar wie van de gegadigden welke rol speelt wordt aanstaande dinsdag bekend tijdens de rollenverdeling. En vanaf dan is het repeteren geblazen! En uiteraard kunnen dan ook de decorbouwers aan de slag, kunnen de muziek, liedjes en choreografie worden geschreven, de kostuums worden gemaakt, de grime en pruiken worden bepaald… kortom: dan gaat iedereen aan de slag om in november alles te laten uitmonden in een negental spetterende uitvoeringen van Hoog Bezuik.

Het beeldmerk van de nieuwe revue is ook ditmaal van grafisch ontwerper Marc Webers. Hoog Bezuik wordt in retro-stijl uitgebeeld door een landende vliegende schotel.

Voorzitter van de Zittesje Revuu Bert van Soest maakte verder bekend dat de Zittesje Revuu van 2019 mede mogelijk wordt gemaakt door de nieuwe hoofdsponsor: Boels Rental.

De uitvoeringen vinden plaats op 8-9-10, 15-16-17 en 22-23-24* november en beginnen om 20:00 uur met uitzondering van 24* november: de slotvoorstelling is traditioneel een matineevoorstelling en begint om 14:30 uur. De entreeprijs bedraagt 28,50 euro per persoon. De kaartverkoop start op 1 april aanstaande.

» Facebook Zittesje Revuu

Cookieinstellingen