Ron S. heeft moord op Andy de Heus bekend

Rechtbank Roermond
Rechtbank Roermond
Foto: CC0

Tijdens een regiezitting in de rechtbank van Roermond werd gemeld dat Sittardenaar Ron S. heeft bekend Andy de Heus te hebben vermoord.

Hij zou dat vorige maand hebben toegegeven tijdens een verhoor, zo meldt De Limburger. S. was vandaag zelf niet bij de zitting aanwezig.

Andy de Heus verdween op 18 december 2012 spoorloos. Een dag na zijn verdwijning werd zijn Volkswagen Caddy uitgebrand teruggevonden in de Belgische plaats Meeuwen-Gruitrode. Diverse zoekacties, waaronder in het Julianakanaal nabij Roosteren, leverden niets op. Eind 2015 kwam de zaak aan het rollen en in februari 2016 werd het lichaam van De Heus gevonden bij een visvijver in Stevensweert.

Ron S. kwam als verdachte in beeld omdat uit telefoongegevens bleek dat hij op 18 december 2012 contact met De Heus moet hebben gehad. S. werd verder door de politie afgeluisterd toen hij in Duitsland een gevangenisstraf uitzat wegens een drugsdelict. Hij werd in mei vorig jaar in zijn cel aangehouden voor de moord op De Heus.

Er zijn nog vier anderen in beeld die van betrokkenheid bij deze zaak worden verdacht. Het gaat om twee vrouwen en een man uit Sittard en een man uit Reuver.

Cookieinstellingen