Concert door Portugese gitarist Sandro Rodrigues

Sandro Rodrigues
Sandro Rodrigues
Foto: © Frederico Silva

Op 14 april treedt de Portugese gitarist Sandro Rodrigues in samenwerking met Conservatorium Maastricht op in het Salviuskerkje in Limbricht.

Dit concert komt in plaats van het in de concertbrochure aangekondigde concert van het Equilibrium Quartet.

Sandro Rodrigues brengt een gevarieerd, internationaal programma met werken van de Duitse G.Ph. Telemann*, de Spaanse Marco Smaili, de Catalaanse Xavier Monsalvatge, de Pools-Franse Alexander Tansman en van Alberto Ginastera: Argentijns componist en leermeester van Piazolla.  Het volledige programma kunt u bekijken op de website www.salviuskerkje.nl.

Sandro werd geboren in S. João da Madeira, in Portugal. Hij begon op 10-jarige leeftijd met gitaarstudie aan de Academia de Música van S. João da Madeira. In 2011 ging hij naar de Escola Profissional de Música de Espinho. In 2014 werd hij toegelaten tot het Conservatorio Superior de Música de Aragón. Hij studeerde ook “Ancient Plucked Instruments” bij de theorbespeler Daniel Zapico. Hij heeft premières verzorgd van werken van componisten zoals Nuno Peixoto, Bernardo Pérez en Alberto Caracciolo. Hij heeft deelgenomen aan projecten met orkesten en ensembles als Sinfonietta del CSMA en de Academia para Música Antigua de Rioja Filarmonía. Sandro vormt samen met de sopraan Leonor Biu het duo inScena Duo.

Sandro volgde masterclasses bij grote gitaristen als Ricardo Gallén, Petrit Ҁeku, Roberto Aussel, Rafael Aguirre, Dejan Ivanovic, Marco Smaili, Michailis Kontaxakis, Javier Somoza, Marco Socías.

Momenteel studeert Sandro bij Carlo Marchione aan het Conservatorium te Maastricht.
Onlangs is hij begonnen met de voorbereidingen voor zijn eerste CD, met eigen bewerkingen van Telemann’s 12 Fantasias voor Viola da Gamba solo.

Kom genieten van het sprankelende concert van deze talentvolle Zuid-Europese gitarist.

Datum: zondag 14 april
Aanvang: 15:00 uur
Entree: 10,00 euro
Reserveren: [email protected] of 06-53791814
Info: www.sandrorodrigues.pt
Locatie: Salviuskerkje, Platz 2, 6141 AT Limbricht
www.salviuskerkje.nl

*door Sandro bewerkt voor gitaar

Cookieinstellingen