Geen resultaat zoekactie stoffelijk overschot Marjo Winkens

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De politie heeft de zoekactie in een bosperceel/tuin aan de Kerstenbergweg in Beesel, waar werd gezocht naar het lichaam van de sinds 1975 vermiste Marjo Winkens, zonder resultaat afgesloten.

De actie in Beesel werd gestart naar aanleiding van een tip die door het cold case-team is ontvangen. Nadat deze nieuwe informatie verder onderzocht werd, ontstond het vermoeden dat het stoffelijk overschot van Marjo Winkens mogelijk begraven zou zijn in de eerder genoemde locatie in Beesel. De afgelopen week heeft de politie elke dag gezocht, maar dit is helaas zonder resultaat gebleven.

Afronding en herstel

De werkzaamheden zijn in de loop van vrijdag afgerond en al het materieel dat voor de zoekactie is ingezet, is inmiddels opgehaald en weggebracht. Ook is de bewaking ter plaatse opgeheven en is het gebied weer toegankelijk voor omwonenden. Komende tijd zullen zowel het bosperceel als het deel van de tuin zoveel mogelijk in originele staat hersteld worden. Daarover zijn inmiddels afspraken gemaakt met de eigenaren van de betreffende percelen.
ten

Naast de afdeling Forensische Opsporing van de politie in Limburg waren het Landelijk Team Bijzondere Zoekingen van de Landelijke Eenheid, het Nederlands Forensisch Instituut en speurhonden bij de zoekactie betrokken.

Hoe nu verder?

Het dossier van Marjo Winkens zal nu opgelegd, maar zeker niet gesloten worden. Sinds de start van de zoekactie afgelopen maandag zijn er 25 nieuwe tips binnengekomen die de komende tijd worden uitgerechercheerd.

Cookieinstellingen