Samen sterk voor een Knopen Lopen wandelnetwerk

Foto: © Tom Bloem

De afgelopen twee jaar deed VVV Zuid-Limburg, met steun van ESZL en van de Provincie Limburg, onderzoek naar de mogelijkheden om tot een nieuw Zuid-Limburgs wandelnetwerk te komen.

Dat viel te lezen in de nieuwsbrief d.d. 1 april van Economische Samenwerking Zuid-Limburg (ESZL).

Dat nieuwe Zuid-Limburgse wandelnetwerk wordt het Knopen Lopen netwerk genoemd en dient het huidige systeem, waarin gekleurde paaltjes een route aanduiden, te vervangen. Het huidige netwerk is na ongeveer 40 jaar trouwe dienst namelijk sterk verouderd en toe aan een grondige renovatie. Het Knopen Lopen wandelnetwerk zal alle wandelroutes van Zuid-Limburg met elkaar verbinden en aansluiten op routes in de rest van Limburg

Raadslid Marcel Claessens van het gob heeft naar aanleiding van het bericht aantal vragen gesteld aan het college van B&W van de gemeente Sittard-Geleen, omdat deze ontwikkeling kansen biedt voor de vrijetijdseconomie in de gemeente.

De vragen die raadslid Claessens stelt gaan met name over de mogelijkheden die het Knopen Lopen netwerk biedt voor Sittard-Geleen. Zo zijn er kansen voor ondernemers, kansen om nieuwe routes/ommetjes toe te voegen, kansen om verbindingen te leggen met Duitse en Belgische wandelnetwerken enzovoorts.

Cookieinstellingen