Zondag Zittesje Kènjerrevuu in schouwburg De Domijnen

... een scène tijdens de repetitie ...
... een scène tijdens de repetitie ...
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Aanstaande zondag gaat in schouwburg De Domijnen het doek open voor ‘De Versjtopplaatsj’, een Sittardse kindermusical.

In deze door de stichting Kènjerrevuu Zitterd georganiseerde voorstelling zijn piraten op zoek naar een verstopplek voor hun schat. Ze hebben gehoord dat Sittard geheime tuinen heeft, en wat is er nou een betere verstopplek dan een geheime tuin? Ze gaan verschillende geheime tuinen langs om te kijken welke het meest geschikt is als plek om hun schat te verbergen. Maar of dat allemaal goed verloopt…

Aan deze productie wordt door heel veel kinderen – zo’n 120 – meegewerkt. Ze komen van de basisscholen Loedoes, De Lemborgh, de Hoefer, Leyenbroek, Overhoven en Aan de Meule en van diverse Sittardse verenigingen.

Kindermusical De Versjtopplaatsj wordt opgevoerd in het Zittesj plat – het is per slot van rekening een Zittesje Kènjerrevuu – en werd geschreven door Patrick Werdens (secretaris Veldeke Krenk Zitterd) en Baer Smit.

Lang niet alle kinderen die deelnemen aan deze dialect-musical zijn het Sittards dialect machtig. Daarom hebben de schrijvers van de teksten die kinderen geleerd hoe ze hun teksten correct uitspreken.

De deelnemende scholen hebben allemaal een scène (‘geheime tuin’) gekozen die ze graag wilden uitvoeren. Twee piraten vertellen elkaar over het verloop van de zoektocht en koppelen zo de verschillende scènes aan elkaar.

De overkoepelende regie mocht zaterdag aan de bak tijdens de eerste generale repetitie in de aula van Trevianum. En daar kwamen alle inspanningen voor de eerste keer samen: die van de leerkrachten die al enige tijd de scènes met hun pupillen op school hadden gerepeteerd, die van de maaksters van de kostuums, de grime, het geluid en vooral van de overkoepelende regie. Die is in handen van Saskia Verboord.

Bij een musical hoort vanzelfsprekend muziek. Deze is door de deelnemende scholen zelf samengesteld. De muziek is op CD gezet, zodat de liedjes gerepeteerd konden worden met de bijbehorende muziek als achtergrond.

De muzikale omlijsting van de musical wordt verzorgd door de het jeugdorkest van harmonie
St.-Joseph. Het jeugdorkest speelt ook in de pauze een aantal luchtige stukken.

Aanstaande zaterdag vindt in de schouwburg de generale repetitie plaats. Dan wordt er een complete doorloop gehouden en worden de laatste puntjes op de i gezet.

De voorstelling begint zondagmiddag om 14:30 uur. Kaartjes zijn te koop bij de balie van de schouwburg, of online te bestellen middels onderstaande link.

Cookieinstellingen