Zon op andermans dak => Stroom van andermans dak

Plaatsing van zonnepanelen is voorbereid.
Plaatsing van zonnepanelen is voorbereid.
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Afgelopen periode hebben de vrijwilligers van Energie Coöperatie Duurzaam Sittard hard gewerkt om het eerste project van stroom van andermans dak te kunnen opstarten.

Inmiddels zijn er meer dan 60 aanmeldingen en dat aantal neemt snel toe. Deze deelnemers ontvangen gedurende 15 jaar de in de loop van het jaar betaalde energiebelasting retour. Het rendement op hun investering bedraagt om en nabij 7 procent.

Het eerste project bestaat uit de aanleg van een drietal zonnedaken, te weten:

  • Linde 6: parkeerhallen Beursgens
  • Milieuparkweg 3: bedrijfsgebouw Leo Meures schildersbedrijf
  • Industriestraat 13: bedrijfsgebouw BMM Groen.

In totaal kunnen hier ruim 800 zonnepanelen geplaatst worden.

Daarnaast loopt overleg met een groot aantal dakeigenaren om elders in de gemeente ook zonnepanelen te plaatsen in alle stadsdelen van de gemeente Sittard-Geleen. Verder wordt in overleg met woningcorporatie ZOwonen onderzocht op welke wijze deze aantrekkelijke regeling voor álle doelgroepen bereikbaar wordt.

Het project Linde 6 is vanaf deze week in uitvoering. Daarmee realiseert de coöperatie – zonder winstoogmerk – een voor Sittard-Geleen uniek project én wordt bijgedragen aan het behalen van de milieudoelstellingen van de gemeente Sittard-Geleen.

Reden om daar donderdag 2 mei aanstaande kort bij stil te staan. Terwijl de medewerkers van New Energie Systems de zonnepanelen plaatsen ontvangt het bestuur van de coöperatie omstreeks 11:00 uur de wethouder van onder andere duurzaamheid, Kim Schmitz, feestelijk met koffie en vla. De wethouder komt dan kijken naar de voortgang van de werkzaamheden, wellicht vanuit een hoogwerker, en zal vervolgens overleggen over de voorgang van de vervolgprojecten.

Cookieinstellingen