Schuren in Echt half jaar op slot na drugsvondst

Foto: CC0 via Pixabay

Burgemeester Hessels van Echt-Susteren heeft een aantal schuren op een perceel in Echt voor zes maanden gesloten nadat er een hoeveelheid softdrugs is aangetroffen.

Tijdens de controle van de schuren op 28 maart 2019 zijn 2,2 kilo hasjiesj in blokken, 55 gram gedroogde henneptoppen, 217 hennepstekjes en een grote hoeveelheid goederen die dienen voor de hennepteelt gevonden.

De gemeente Echt-Susteren hanteert een streng beleid bij het aantreffen van drugs in een woning, bedrijfspand of loods. Dit is opgenomen in het Damoclesbeleid Echt-Susteren 2016. Dit betekent dat de burgemeester meteen tot sluiting van het object overgaat en niet waarschuwt. Burgemeester Hessels: “Dit doen we om het telen, vervaardigen of verhandelen van verdovende middelen in onze gemeente te ontmoedigen. Vroeg of laat komen we erachter en dan krijg je, buiten de strafrechtelijke gevolgen, ook te maken met een sluiting”.

De schuren zijn van dinsdag 28 mei 2019 tot donderdag 28 november 2019 gesloten. Deze sluiting is op de schuren bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden de schuren en bijbehorend erf te betreden.

Cookieinstellingen