Oud-wethouder en Ereburger van Sittard Jules Hendriks overleden

Foto: SGN

In de nacht van vrijdag op zaterdag is op 69-jarige leeftijd Sittardenaar Jules Hendriks overleden. Hij werd enkele dagen geleden getroffen door een herseninfarct.

Hendriks was in Sittard geen onbekende. Een paragraaf uit de laudatio die werd uitgesproken bij gelegenheid van de uitreiking van de Ziepesjprènger aan Jules Hendriks in 2014 schetst hem ten voeten uit: “Hendriks heeft zich de afgelopen decennia vooral ontpopt als een deskundige bij uitstek als het gaat om sponsorbijdragen en subsidies te verwerven voor monumenten, sociale steunverlening en culturele activiteiten in Sittard. En dat vanuit een grote liefde voor zijn stad en haar cultuur.”

Dat Sittard Jules Hendriks, zoon van voormalig gemeentesecretaris Karel Hendriks (en net als zijn vader voormalig stadsprins), na aan het hart lag, mag blijken uit zijn indrukwekkende staat van dienst. Zo was hij onder meer wethouder van de toenmalige gemeente Sittard, medeoprichter van culturele vereniging De Mander en voorzitter of bestuurslid van diverse stichtingen en verenigingen, waaronder de Basiliek OLV van het Heilig Hart, de Stichting Mariapark Sittard, de Stichting Leergelden, de Stichting Krombroodrapencomité Sittard, de Zittesje Revuu, Streekomroep Start, muziekschool Artamuse, de Kredietbank en de Stichting Jacob Kritzraedt. Hendriks was tevens Ereburger van Sittard. Vóór zijn pensionering was hij onder meer financieel directeur van Trevianum Scholengroep.

Ook was Jules Hendriks mede-initiatiefnemer en voorzitter van het bestuur van de onlangs opgerichte energiecoöperatie Duurzaam Sittard, die in het nieuws kwam met het project Stroom van andermans dak. Hij verheugde zich erop aanstaande dinsdag getuige te zijn van het moment waarop de eerste 348 zonnepanelen van de coöperatie hun stroom gaan leveren aan het elektriciteitsnet. Dat heeft niet zo mogen zijn.

Hij laat een echtgenote en vier kinderen na.

Cookieinstellingen