Viering 50-jarig priesterfeest deken Van Rens

09 jun 2019, 20:12 Nieuws
deken van rens 50 jaar priester kerktoren sittard vanaf parkeerdek abc complex walstraat
Vijftig jaar geleden, op 31 mei 1969, werd de heer Wilbert van Rens tot priester gewijd door bisschop Moors van Roermond.
Vandaag vierde hij in de hem kenmerkende sobere stijl zijn vijftigjarig priesterjubileum.
Dat gebeurde uiteraard tijdens een plechtige Heilige Mis, waarin hijzelf voorganger was. Na afloop van dienst kreeg de deken van het kerkbestuur een receptie aangeboden in het Mariapark, waarop uiteraard ook het gemeentebestuur pastoor-deken Van Rens feliciteerde met een halve eeuw priesterschap.
Als cadeau zorgt het kerkbestuur voor de inrichting van het pand aan de Oude Markt 20, dat op verzoek van de deken dienst moet gaan doen als ontmoetingsruimte voor de parochianen. Dit parochieel ontmoetingscentrum moet een plek worden waar kerk en maatschappij elkaar treffen en tot gezamenlijke initiatieven komen. Zo kan voortgebouwd worden aan een menswaardige samenleving en aan het in stand houden van de Limburgse en kerkelijke tradities. Daarmee krijgt de deken het cadeau dat hij wenste: geen cadeau voor hemzelf, maar een cadeau dat ten goede komt aan de gemeenschap.
Vorige week deed het kerkbestuur de kerk beeldscherm cadeau dat in het oksaal is opgehangen. Op dat scherm wordt doorlopend een presentatie vertoond die bezoekers een indruk geeft van het interieur van de kerk.