Stadspartij botst met College: gegoochel met cijfers

Foto: SGN

In een post op de Facebookpagina van de Stadspartij Sittard-Geleen-Born beschuldigt fractievoorzitter Ton Raven het College van B&W van gegoochel met cijfers.

De tekst van die post las Raven deze week ook voor tijdens een raadsronde. Volgens Raven is het niet aan de inwoners van de gemeente te verkopen dat, na de lastenverzwaringen en kostenbesparingen om “een schijnbaar onoplosbaar financieel probleem” aan te pakken, er nu ineens een overschot van 15 miljoen euro wordt gemeld.

Gevraagd naar een reactie stelt wethouder middelen Pieter Meekels dat Ton Raven degene is die er in zijn betoog blijk van geeft een loopje te nemen met de werkelijkheid, het financiële verleden en heden niet te kennen en te goochelen met cijfers en feiten. “Daardoor zet het betoog inclusief conclusies en gebruikte kwalificaties, de lezer volledig op het verkeerde been.”

De volledige reactie van de wethouder, inclusief zijn nuancering van uitspraken die Raven in een e-mail aan de gemeenteraad heeft gedaan over de begrotingskaders en het financiële beleid van de gemeente, leest u via onderstaande link.

Cookieinstellingen