Kabouters in Sittard: Kaspar herstelt goed!

Foto: SGN

Sinds enige tijd telt Sittard ook een aantal kabouters als inwoner. Eentje heeft er zijn intrek genomen in een holle boom ergens in de stad.

In een bericht dat afgelopen weekend aandacht aan dit bijzondere feit besteedde viel te lezen dat een van die kabouters – Kaspar heet hij – kort na carnaval een leegstaande holle wilg heeft gekraakt om er zijn intrek te nemen.

Een paar weken geleden ging Kaspar voor een korte vakantie naar het sprookjesbos in Valkenburg, en daar raakte hij bij een val behoorlijk ernstig gewond. Met een gat in zijn buik werd hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. En terwijl hij herstelt in het ziekenhuis past kabouter Wouter zolang op het gekraakte stulpje van Kaspar. Dat het nogal serieus was is te zien op de foto boven dit bericht. Daar ligt de onfortuinlijke kabouter met een grote pleister op zijn buik aan het infuus in een ziekenhuisbed.

Kinderen uit de buurt van Kaspars boom, die hoorden dat de kabouter met een serieuze buikwond in het ziekenhuis lag, hebben allerlei kleurrijke tekeningen gemaakt om hem wat op te vrolijken. En Kaspar werd daar heel erg blij van. En als er íets snel geneest dan is het wel een blije kabouter! De dag dat hij uit het ziekenhuis wordt ontslagen komt dan ook met rasse schreden dichterbij. Volgens de artsen kan hij woensdagochtend weer naar huis!

Cookieinstellingen