Spoorbrug Sanderbout blijft voorlopig dicht voor auto’s

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Inwoners van Sanderbout zien het liefst dat de spoorbrug bij het stadion zo snel mogelijk weer open gaat voor autoverkeer.

Dat zal voorlopig echter niet gebeuren, zo valt te lezen op de website van de gemeente.

De brug nabij het Fortuna Sittard stadion werd begin april afgesloten voor autoverkeer voor een uitgebreide inspectie naar de onderhoudstoestand.

ProRail en de gemeente willen op grond van de onderzoeksresultaten zorgvuldig afwegen wat de juiste vervolgstap zou moeten zijn.

Op de brug geldt sinds lange tijd een beperking van 2000 kilo (2 ton) voertuigbelasting. Dit houdt in dat voertuigen die zwaarder zijn dan 2000 kilo geen gebruik mogen maken van deze brug. Wij hebben vastgesteld dat dit in de praktijk wel gebeurde. Daarom werd de spoorburg begin april afgesloten voor autoverkeer in afwachting van een inmiddels door ProRail (eigenaar van de brug) uitgevoerde inspectie naar de onderhoudstoestand van de brug.

De gemeente en ProRail gaan nu samen in overleg om te bepalen welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Tot die tijd blijft de brug dicht voor autoverkeer. Voetgangers, fietsers, bromfietsers en scooters mogen wel gebruik blijven maken van de brug.

Reacties